Ubistvo Kadrića: Presuda Vuleviću i Ajkoviću 29. juna

Lepa Medenica, zamjenik višeg državnog tužioca, ostala je kod ranije završne riječi i tražila od suda da ih proglasi krivim i kazni po zakonu
737 pregleda 0 komentar(a)
vuk vulevic, Foto: Arhiva "Vijesti"
vuk vulevic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2012. 12:16h

U Višem sudu u Podgorici završeno je suđenje Vuku Vuleviću i Zlatku Ajkoviću.

Suđenje na kojem je sudija predsjednik vijeća Ana Vuković kazala da je dobila nalaz vještačenja opušaka cigareta iz kafe bara "Insajder" u Cirihu gdje je ubijen Faiz Kadrić, kao i slomljenog noža i stakla iz istog lokala, ali da je DNK analiza pokazala da na tim tragovima nema biološkog traga koji su ostavili okrivljeni Vulevići i Ajković.

Odložena presuda Vuleviću i Ajkoviću za ubistvo Faiza Kadrića >>>

Lepa Medenica, zamjenik višeg državnog tužioca, ostala je kod ranije završne riječi i tražila od suda da ih proglasi krivim i kazni po zakonu, dok su branioci, advokati Borivoje Đukanović i Dragoljub Đukanović, tražili oslobađajuću presudu u nedostatku dokaza i da im se ukine pritvor.

Presuda će biti izrečena 29. juna.

Prema navodima optužnice Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca, Vulević i Ajković su kao saizvršioci 16. aprila 1999. oko 21 sat u ciriškom kafebaru "Insajder", u dogovoru sa još jednom osobom, pokušali da ubiju Faiza Kadrića, Suada Porču, Senada Dunića, Nedžada Murića, Rešada Metu i Asmira Lubenovića. Oni su, kako piše u optužnici, prema njima ispalili više hitaca, od kojih je Kadrić preminuo, dok su ostali povrijeđeni.

Bonus video: