Pumpu u Sutomoru opljačkale barske "Delije"

Babaić. i P.D. su maskirani maramama i naoružani pištoljem i nožem, ušli u objekat benzinske pumpe „Sutomore petrol“
304 pregleda 13 komentar(a)
Sutomore petrol, Foto: Upravapolicije.com
Sutomore petrol, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 27.06.2012. 19:09h

Policajci iz Bara rasvijetlili su razbojništvo na benzinskoj pumpi “Sutomore petrol” u Sutomoru koje se dogodilo u subotu, i priveli četiri mladića, članove grupe navijača Crvene zvezde.

Zbog razbojništva su privedeni Naser Babaić (23) iz Bara i maloljetni P.D. (16) koji je rođen na Cetinju, a nastanjen u Baru. Zbog prikrivanja razbojništva su privedeni Saša Sekulić (24) i Novica Čubranović (20), obojica iz Bara.

Prema informacijama “Vijesti” iz policije, Sekulić je sa “golfom” rano ujutru oko 3.30 časova u subotu dovezao Babaića i maloljetnog P.D. do pumpe u Sutomoru. Nakon što su Babaić i maloljetnik izašli iz automobila sa ruksakom u kojem su se nalazili rekviziti za razbojništvo, Sekulić se sa “golfom” udaljio sa lica mjesta.

Babaić. i P.D. su maskirani maramama i naoružani pištoljem i nožem, ušli u objekat benzinske pumpe „Sutomore petrol“. Uz prijetnju oružjem od radnika M.A. tražili da im preda novac od pazara, što je on odbio.

Njih dvojica su potom, kako se sumnja, otuđili dvije kožne torbice koje se koriste za odlaganje pazara, a koje su stajale u blizini pulta sa registar kasom, nakon čega su pobjegli u pravcu obližnje šume. Sjutra dan su se navodno četvorica momaka sastali i razgovarali o razbojništvu koje su Babaić i 16-godišnjak počinili.

Radnik benzinske pumpe je o događaju obavijestio Dežurnu službu PJ Bar. Policijski službenici su se, odmah po prijavi, uputili na lice mjesta, koje su obezbijedili do dolaska Ekipe za uviđaje. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru, koja je kvalifikovala krivično djelo i službenike PJ Bar ovlastila za vršenje uviđaja. Vršenjem uviđaja na licu mjesta i prikupljanjem obavještenja ustanovljeno je da su otuđene torbe bile prazne jer se radilo o torbama koje su na zaduženje imali radnici benzinske pumpe iz prethodne smjene.

U blizini lica mjesta u pravcu gdje su pobjegli dva mladića pronađen je odbačen ranac u kojem se nalazila crna majica kratkih rukava, par patika sive boje, jedan ručni sat, narukvica, startni pištolj i 42 komada metaka od startnog pištolja. Predmeti su oduzeti, i podvrgnuti kriminalističko – tehničkom vještačenju.

Prije dva dana indetifikovani su mladići koji su odgovorni za razbojništvo u Sutomoru. Policajci su ih pronašli I uhapsili u njihovim kućama. Nakon privođenja, u potpunosti su priznali izvršenje pomenutih krivičnih djela, kazao je izvor “Vijesti” iz policije u Baru.

Bonus video: