Okrugli sto u Kotoru: "Naša baština - svjetska baština"

Riječ je o prvoj od ukupno tri javne tribine koje će se prirediti u sklopu projekta čiji je cilj upoznavanje šire crnogorske javnosti sa vrijednostima i atributima zaštićenog prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, a koji su bili značajni za njegovo upisivanje na UNESCO-vu listu svjetske baštine
61 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, Foto: Ilustracija
Kotor, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 31.05.2018. 08:56h

Naša baština- svjetska baština naziv je okruglog stola koji će sjutra biti priređen u crkvi Sv. Pavla u Kotoru, sa početkom u 9.30 sati. Skup priređuje NVO „Društvo prijatelja bokeška baštine“, a podržala ga je Opština Kotor.

Riječ je o prvoj od ukupno tri javne tribine koje će se prirediti u sklopu projekta čiji je cilj upoznavanje šire crnogorske javnosti sa vrijednostima i atributima zaštićenog prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, a koji su bili značajni za njegovo upisivanje na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

O vrijednostima, granicama i istorijatu zaštite ovog podrulja govoriče renomirani stručnjaci iz razih oblasti poput mr Jovana Martinovića, dr Milenka Pasinovića, dr Ilije Laloševića, mr Zorice Čubrović, prof. Boška Mačića i Aleksandre Kapetanović, a predviđeno je i da učesnici skupa nakon diskusije, brodom obiđu zaštićeno područje Kotorskog zaliva.

Bonus video: