Studenti FVU-a organizuju aukciju za pomoć Likovnoj akademiji

Svaki rad će biti obilježen i kupac kataloga će moći da se uključi sa svojom šifrom u licitiranje radova
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 10:10h

Godišnja izložba radova studenata Fakulteta vizuelnih umjetnosti “FVU.POLIGRAF.12” biće otvorena večeras u 20 sati u Perjaničkom domu na Kruševcu u Podgorici.

Ovogodišnja izložba je angažovana jer će kolege sa podgoričkog FVU-a pokušati da pomognu kolegama sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, čija je zgrada, kao i veliki broj radova, nedavno izgorjela u požaru.

“Kako bismo izrazili kolegijalno saučešće i makar simbolično ukazali na problem sa kojim se suočava Fakultet likovnih umjetnosti sa Cetinja, odlučili smo da izložba bude prodajna. Kupovinom kataloga za dobrovoljnu cijenu posjetoci će moći da učestvuju u aukciji izloženih radova, a sva prikupljena sredstva će biti poklonjena FLU sa Cetinja u cilju ublažavanja posljedica požara”, rekli su na Fakultetu vizuelnih umjetnosti.

Svi radovi imaju istu početnu

Prodekan za nastavu na FVU Nikola Latković objašnjava da će aukcija biti interaktivna.

“Aukcija će biti rađena samo večeras od 20 do 22 sata. Svaki rad će biti obilježen i kupac kataloga će moći da se uključi sa svojom šifrom u licitiranje radova. Potencijalni kupac bira rad i šifru ubacuje u kutiju sa ponuđenom cijenom. Nakon 22 sata ćemo otvoriti kutiju sa ponudama i vidjeti koliko je radova i po kojoj cijeni prodato kao i koliko smo solidarni sa umjetnicima”, kazao je Latković.

Svaki rad će biti obilježen i kupac kataloga će moći da se uključi sa svojom šifrom u licitiranje radova

On je kazao da iako su imali dilemu o početnim cijenama radova, odlučili su da svi radovi imaju istu početnu cijenu, ali koji je iznos u pitanju nije mogao saopštiti.

“Svaki rad će imati isti početni novčani iznos, a kvalitet će uvijek naći odgovarajuću cijenu . Kolika će biti početna cijena još uvijek nijesmo odlučili”, kazao je Latković.

Tradicionalna, sedma po redu izložba prevashodno ima za cilj predstavljanje mladih talenata koji sazrijevaju na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, a zatim i promociju i afirmaciju kreativnih industrija u Crnoj Gori.

Požar u zgradi Likovne akademije

Postavka obuhvata oko trideset tabli grafičkih prikaza i idejnih rješenja iz oblasti koje se izučavaju u okviru oba odsjeka Dizajna vizuelnih komunikacija i Audiovizuelne produkcije, kao što su grafički dizajn, ilustracija, vizuelni identitet, fotografija, tipografija, vizuelna kultura, reklama, crtanje i slikanje i webdizajn, kao i kampanje, video i filmske projekcije realizovane u toku studijske 2011-2012. godine. Izložba će biti otvorena do 7. jula.

Bonus video: