Doktori rekli da će se do ujutru otrijezniti

“Vijestima” se juče javio Siniša Budić, drug nastradalog Matejića, koji je iznio niz optužbi na račun osoblja barske bolnice
132 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 15:14h

Miroslav-Miki Matejić (21) iz Niša, nastanjen u Sutomoru, preminuo je juče oko 10.45, nekoliko sati nakon udesa koji se dogodio juče ujutru u 1.30 časova, kada je na šetalištu u Sutomoru vespom udario u potporni zid.

“Vijestima” je u barskoj policiji rečeno da još nije utvrđeno zašto je Matejić izgubio kontrolu nad vespom i udario u potporni zid na šetalištu.

On je nakon udesa sinoć prevezen sa teškim povredama u barsku bolnicu, ali uprkos naporu ljekara, nije uspio da preživi.

Vespa kojom je upravljao Matejić, kako je "Vijestima" nezvanično rečeno iz policije, nije imala registarske oznake. Stradali Matejić nije bio zaposlen, već se, prema istim informacijama, povremeno bavio molerskim poslovima.

Zamjenik osnovnog tužioca u Baru Irena Rajković, naložila je obdukciju, koja će biti obavljena danas.

“Vijestima” se juče javio Siniša Budić, drug nastradalog Matejića, koji je iznio niz optužbi na račun osoblja barske bolnice, gdje su, kako tvrdi, loše zbrinuli njegovog druga.

“Tačno u 1.59 sinoć me je zvao drug i rekao mi da je Miki imao udes motorom. Kazao mi je da je ostao sa policijom na mjestu nesreće dok je vršila uviđaj, a da je kolima hitne pomoći Miki u nesvjesnom stanju odvezen u barsku bolnicu. U 2.20 bio sam u bolnici, gdje je u prijemnom bloku ležao Miki, u polusvjesnom stanju, buncao je i povraćao”, ispričao je Budić.

On je rekao da je bio iznenađen kada mu je jedna od medicinskih sestara, u takvoj situaciji, prišla i rekla da će morati da plati za bolničko liječenje, jer njegov povrijeđeni drug nema crnogorsku ličnu kartu.

Dodao je da su dugo čekali sestru koja je trebalo da dođe i odradi rendgenski snimak grudnog koša i stomaka.

“Sestru smo čekali oko 20 minuta. Kada je konačno došla, odveli smo Mikija na snimanje. Skinuo sam mu majicu i odvezao kaiš. Nakon snimanja, sestra mi je rekla da je sve u redu i da Miki nema unutrašnja krvarenja, kao i da su mu vitalni organi nepovrijeđeni”, kazao je Budić.

Nakon toga, Matejića je, kako tvrdi vratio do prijemnog odjeljenja, odakle su ih uputili na hirurgiju.

“Hirurg mi je kazao da nema ozbiljnih povreda, da je pio alkohol i da je samo ugruvan. Priključili su mu infuziju. Pitao sam hirurga da li treba da ostanem, a on mi je odgovorio da dođem sjutra ujutru oko 9 časova, dodajući da će se do tada otrijezniti”, rekao je Budić.

Srce stalo dva puta

On je objasnio da su Matejića smjestili u sobu u kojoj nije bilo bolničkih aparata, kao “da je na triježnjenju, a ne u bolnici”.

Dodao je da je sjutra, nakon smrti druga, iz razgovora sa ljudima u bolnici uspio da sazna da je Miroslavu srce dva puta stalo tokom njegovog boravka na Odjeljenju hirurgije.

Matejić, kako tvrde njegovi drugovi, tokom kobne vožnje vespom, prije udara, nije nosio kacigu.

“Rekao je da će da napravi jedan krug motorom i nedugo poslije čuli smo se kako je nešto puklo. Kad smo došli do mjesta odakle se čuo jak udarac, vidjeli smo Miroslava kako sa krvavom arkadom leži i bunca”, rekao je jedan od Matejićevih drugova.

Ovo je druga kobna vožnja motora u posljednja četiri dana - u subotu oko 16.15 časova poginuo je Branimir-Brano Vukajlović (28), kada je motorom velikom brzinom udario u betonski zid koji štiti kontejnere pored puta u blizini marketa “Voli” u Tološima u Podgorici.

Cijelo vrijeme primao terapiju

Uprkos svim naporima, “Vijesti” juče nijesu mogle zvanično da dobiju odgovor iz bolnice u Baru na optužbe Matejićevog druga - Siniše Budića. Iz uprave barske bolnice, nezavnično je saopšteno da su odrađene sve procedure nakon njegovog prijema.

“Matejić je oko pola četiri primljen na Odjeljenje hirurgije. Do tada je bio u prijemnom bloku gdje je vršena dijagnostika. Urađen je ultrazvuk stomaka i vitalnih organa.

Čitavo vrijeme je uredno primao terapiju. Stanje mu se pogoršalo oko 7 časova ujutru, kada je odveden na Odjeljenje intenzivne njege gdje je intubiran.

Nakon toga priključen je na aparat za disanje. Na- žalost, pored svih terapijskih procedura, mladić je preminuo oko 10.45”, rečeno je “Vijestima” iz bolnice u Baru.

Prema istim informacijama, Matejiću se stanje u bolnici pogoršalo usljed otoka mozga.

Galerija

Bonus video: