ZABAViće mase

Stiven Soderberg je umoran od "važnih filmova"

Holivudski reditelj i Oskarovac izjavio je da se umorio od snimanja "težih" filmova i da konačno odlazi na duži odmor, zapravo okreće se projektima koji će biti zabavniji
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 15:59h

Stiven Soderberg, holivudski reditelj i Oskarovac  izjavio je da se umorio od snimanja "važnih filmova" i da konačno odlazi na duži odmor.

Soberberg, koji je Oskara za režiju dobio 2000. godine za dramu "Putevi droge", slavu je stekao mnogo ranije, nezavisnim filmom iz 1989. godine "Seks, laži i video trake".

Poslije snimanja filma "Če" o argentinskom revolucionaru Če Gevari koga je glumio Benisio del Toro, Soderberg je odlučio da se okrene projektima koji će biti zabavni i snimio je film o muškim striperima - "Magični Majk".

 "Osjećao sam se da nemam želju da uradim nešto što bi bilo shvaćeno kao 'važno'. 'Če' mi je to potpuno izbacio iz sistema.

Više ne želim da snimam važne filmove", rekao je reditelj Rojtersu. Poslije "Magičnog Majka", Soberberg će završiti snimanje trilera "The Bitter Pill" sa Čeningom Tejtumom i Runi Marom i biografski film o Liberaču sa Majklom Daglasom i Metom Dejmonom.

 "Poslije toga odlazim na samonametnuti odmor od šest meseci i, ako se ikada vratim, mislim da ću se okrenuti televiziji", rekao je on.

Soderberg, 49, kaže da voli sve filmske žanrove ali da mu najviše prijaju filmovi sa komplikovanim likovima ili oni koji istražuju mračnije teme.

Kao i većina odraslih, i on većinu takvih priča sve češće nalazi na TV nego u bioskopima gdje se ovih dana vrte filmovi poput "Osvetnika".

"Sve više gledam televiziju a sve manje filmove", rekao je on.

"Kao gledalac, osećam da mi više TV odgovara od filmova".

Kablovska telezivija HBO produciraće njegov film o Liberaču budući da su svi veliki studiji odustali od projekta jer je "previše gej".

 "Šta reći na tako nešto", rekao je Soderberg i dodao da čak ni kombinacija Daglasa, Meta Dejmona, producenta Džerija Vajntrauba i scenariste Ričarda LaGravenisa nije mogla da zainteresuje filmske oce.

"To mi je bilo pokazatelj kako stvari stoje. Ako pričate o realističnom filmu , a ne o bajci ili stripu , studiji se opiru svemu što nije lepršavo i sve vreme pozitivno", dodao je on.

 Zbog toga, Soderberg zabavlja mase "Magičnim Majkom" koji je dobio pohvalne kritike svih važnijih filmskih listova, uključujući i "Varajeti" koji je za film napisao da je "zabavniji od svih Soderbergovih filmova posle 'Igraj svoju igru'".

Kada je riječ o budućim planovima, Soderberg je već počeo rad na novom projektu - pozorišnoj priči o Kleopatri. Naime, Soderberg je planirao da snimi 3D film o Kleopatri koju bi glumila Ketrin Zita Džons ali par nije uspeo da uskladi obaveze.

Zbog toga, sada planira da razvije priču za pozorište.

 "Pitao sam Ketrin da li bi je glumila na sceni a ona je rekla 'apsolutno'. Sada je na meni da vidim da li hoću ponovo da započnem tu priču", kaže Soderberg.

Preporučujemo za Vas