Nakon dvije olimpijske vize, ASCG od države traži dodatna sredstva

Kako se navodi u saopštenju, ASCG se susrijeće “sa ozbiljnim problemom u daljoj pripremi atletičara za velika međunarodna takmičenja do kraja godine”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 12:36h

“Ispunjene dvije olimpijske norme za London, svrstavaju Atletski savey Crne Gore u sam vrh najuspješnijih saveza države Crne Gore. Međutim, ovakve rezultate i realizaciju ukupnog programa rada Saveza na ostvarivanju vrhunskih rezultata ne prate finansijske mogućnosti”, jedan je od zaključaka Upravnog odbora ASCG.

Kako se navodi u saopštenju, ASCG se susrijeće “sa ozbiljnim problemom u daljoj pripremi atletičara za velika međunarodna takmičenja do kraja godine”.

“S toga UO ASCG cijeni da je realno očekivati dodatnu finansijsku pomoć Vlade Crne Gore, resornog ministarstva, Uprave za sport i mlade, kako bi se Savezu do kraja godine obezbijedila dodatna sredstva da realizuje svoje aktivnosti”, navodi se u zaključcima sa sjednice UO ASCG.

Olimpijske vize Slađane Perunović u maratonu i Danijela Furtule u bacanju diska, kao i ostvareni rezultati Marije Vuković, koja zbog povrede osustvuje sa Evropskog prvenstva u Helsinkiju, “mogu se smatrati izuzetnim uspjehom ne samo crnogorske atletike, već i crnogorskog sporta u opšte”.

“Savez će i dalje nastaviti da radi na stvaranju vrhunskih takmičara, koji će uz odgovarajući stručni rad i finasijsku podršku što uspješnije predstavljati crnogorski sport na domaćaj i međunarodnoj sceni”, navodi se u saopštenju ASCG.

Bonus video: