Odloženo suđenje Slavku Peroviću zbog uvreda

Advokat Šimrak tvrdi da nije bilo uvredljivih riječi što će, siguran je, u postupku biti i dokazanao
0 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 26.06.2012. 12:10h

Suđenje Slavku Peroviću, bivšem lideru LSCG, koje je trebalo da bude održano u Područnom organu za prekršaje u Herceg Novom odloženo je na zahtjev Perovićevog advokata Vukašina Šimraka koji nije bio u mogućnosti da danas prisustvuje suđenju.

Protiv Perovića je podnesena prekršajna prijava zbog uvredljivih riječi izrečenih na javnom mjestu.

Advokat Šimrak tvrdi da nije bilo uvredljivih riječi što će, siguran je, u postupku biti i dokazanao, jer će predložiti saslušanje očevidaca.

Policiji je Perovića i Vasa Marića, koji su sjedjeli za istom stolom u kafiću DO DO na Škveru prijavila Danijela Vasiljević, švajcarska državljanka, “zbog vrijeđana, uznemiravanja i fizičkog napada na njenog muža”.

Advokat Šimrak tvrdi da nije bilo uvredljivih riječi što će, siguran je, u postupku biti i dokazanao

Ona živi u Švajcarskoj i napustila je Herceg Novi i Crnu Goru gdje je bila na odmoru i vjerovatno neće moći da bude saslušana.

Podsjećamo da je 5. juna u incidentu na hercegnovskom Škveru došlo do – prvo verbalnog sukoba , a potom i fizičkog kontakta Perovića sa policajcem interventnog voda Božidarom Jaukovićem.

Jauković je zbog prekoračenja službenog ovlašćenja- što je utvrdila interna kontrola u Policiji, suspendovan sa posla.

"DO DO" na Škveru

Nakon sukoba sa policijacem Perović je pao i polomio osmo rebro na desnoj strani zbog čega je bio hospitalizovan u Opštoj bolnici Meljine u kojoj je proveo noć.

Perović je nakon izlaska iz bolnice novinarima kazao da je na Škveru na djelu bila “klasična zločinačka policijska namještaljka” s ciljem da on bude ubijen.

Perović je podnio i krivičnu prijavu zbog teže tjelesne povrede protiv NN lica ( u vrijeme incidenta nije znao ime policajaca za koga tvrdi da ga je napao).

Bonus video: