petrovčanin iznenađen

Kaloštrović tvrdi da mu je ferari greškom zapaljen

Kaloštrović je u vrijeme napada bio u Petrovcu, a juče se nije javljao na telefone, koji su bili dostupni redakciji “Vijesti”
1539 pregleda 16 komentar(a)
ferari, Foto: Blic.rs
ferari, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 26.06.2012. 10:41h

Petrovčaninu Milanu Kaloštroviću (37) preksinoć je zapaljen luksuzni “ferari”, koji je bio parkiran u podzemnoj garaži u Pajsijevoj ulici u Beogradu, a tamošnja policija ne zna ko je počinilac i šta je motiv za uništavanje automobila vrijednog skoro 100.000 eura.

Napadači su oko 4 sata ujutro polili benzinom automobil i zapalili, nakon čega su uspjeli da umaknu, a policija vjeruje da su u paljenju učestvovala dvojica muškaraca.

“Vozilo nije potpuno izgorjelo, nego je oštećen njegov enterijer, a vatrogasci su spasili od vatre oko 30 odsto automobila. Preventivno je tokom noći evakuisano 70 osoba iz zgrade u kojoj se nalazi garaža”, potvrdila je juče zamjenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragana Radosavljević.

U gašenju buktinje u garaži u Beogradu učestvovala su tri vozila sa 11 vatrogasaca, koji su uspjeli da ugase vatru na skupocjenom četvorotočkašu.

“Vatrogasci su u 03.46 časova dobili poziv da je izbio požar u objektu koji se nalazi između Balkanske i Pajsijeve ulice. Riječ je o poslovno-stambenom objektu, gdje se nalazi i hotel “Lajf dizajn", a požar je izbio u podzemnoj garaži koju koristi taj hotel”, objasnila je Radosavljević.

Beogradska policija za sada zna da su dvojica mladića iz sivog BMW-a zapalila “ferari” kao i da su uspjela da umaknu potjeri, kao i da im se trag izgubio u beogradskoj Savskoj ulici.

Beogradska policija za sada zna da su dvojica mladića iz sivog BMW-a zapalila “ferari” kao i da su uspjela da umaknu potjeri

Kamere, u, kako kažu, najbolje čuvanoj garaži u Beogradu snimile su ulazak i izlazak dva muškarca, za koje se vjeruje da su zapalila “ferari”, na kojem su bile postavljene probne registarske tablice.

2003. pokušao da ubije Brežanina?

Kaloštrović je u vrijeme napada bio u Petrovcu, a juče se nije javljao na telefone, koji su bili dostupni redakciji “Vijesti”. Tokom dana njega su iz Beograda pozvali inspektori i saopštili mu da je njegov automobil uništen u podzemnoj garaži, a on je tokom razgovora, kako saznaju “Vijesti”, bio više nego iznenađen događajem.

Kako je rečeno “Vijestima”, Kaloštrović je inspektorima rekao da ne zna ko bi imao motiv da mu uništi automobil, objašnjavajući da je vjerovatno u pitanju greška.

Kaloštrović potiče iz bogate petrovačke porodice, a u Crnoj Gori se godinama bavi ugostiteljstvom i građevinskim poslovima. U Beogradu takođe ima svoje firme, a nedavno je u “silikonskoj dolini” u centru Beograda, kako zovu Ulicu Strahinjića Bana, otvorio elitni kafić “City” u koji je uložena pozamašna svota novca.

Srpska policija nema krivični dosije Kaloštrovića, a u Crnoj Gori je 2003. godine protiv njega vođenja istraga zbog sumnje da je pokušao da ubije Milana N. Brežanina.

Kaloštrović se sumnjičio da je 20. oktobra te godine u tunelu Haj Nehaj ispalio više hitaca u pravcu Brežanina, a tokom napada mladić je pogođen sa tri metka u noge.

Kaloštrović potiče iz bogate petrovačke porodice, a u Crnoj Gori se godinama bavi ugostiteljstvom i građevinskim poslovima

Kupac spornih parcela u Lučicama

Milan Kaloštrović pominje se u sudskim spisima, gdje tri godine pokušava da dokaže da je savjestan kupac dvije parcele u Lučicama, koje je sa partnerom Budvaninom Goranom Kovačevićem tu zemlju platio 400.000 eura.

Kaloštrović i Kovačević novac su dali izvjesnom Makedoncu, koji se predstavio kao punomoćnik vlasnika parcela Branislava Suđića, koji decenijama sa porodicom živi u Velikoj Britaniji. Parcele br. 1013 i 1014 u Lučicama uknjižene su 2008. godine na ime Kaloštrovića i Kovačevića, a kada su počeli da raščišćavaju livadu kako bi gradili luksuznu zgradu, pojavio se Suđić koji je podnio tužbu da mu se vrati imovina i da se prvi kuporodajni ugovor proglasi ništavnim.

Suđić smatra da je njegova zemlja prodata bez njegovog znanja, dok Kaloštrović i njegov partner smatraju da mu je namjera da dva puta proda istu parcelu. Taj spor se još nalazi na relaciji podgorički Viši sud - Osnovni sud na Cetinju. Kaloštrović se pominje da gradi zgrade sa poznatim Budvanima i to na luksuznim parcelama na Budvanskoj rivijeri.