Nezadovoljan: Igor Raičević štrajkuje glađu

Suđenje Raičeviću je bilo zatvoreno za javnost, ali je vijeće sudije Žižić donijelo novo rješenje kojim je dozvoljeno prisustvo javnosti na glavnom pretresu
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 08:22h

Podgoričanin Igor Raičević, osumnjičen za dvostruko ubistvo, u Istražnom zatvoru u Spužu je započeo štrajk glađu zbog, kako smatra, nekorektnog odnosa Uprave ZIKS-a i vijeća Višeg suda u Podgorici prema njemu, piše "Dan".

List navodi da je Raičević kao razloge štrajka naveo činjenicu da je sudija Milenka Žižić u više navrata mijenjala odluke o otvaranju, odnosno zatvaranju za javnost suđenja koje je u toku. Raičević upravi ZIKS-a zamjera i što je u samici, u koju je smješten jer su kod njega nađena dva mobilna telefona, držan mnogo više dana nego što je propisano zakonom.

Osim kod Raičevića, telefoni su nađeni kod još pet pritvorenika, piše "Dan". Raičević se zbog boravka u samici nalazi u teškom psihofizičkom stanju.

Raičević je optužen za ubistvo supruge Marije Raičević i Ivana Dulovića. Advokat Srđan Radović kazao je juče novinarima da je predsjednik vijeća sudija Milenka Žižić zakazala za 4. jul suđenje Raičeviću. On do sada nije iznosio odbranu u istrazi, kao i u dosadašnjem toku suđenja.

"Vijesti" su ranije objavile da je došlo do obrta u ovom sudskom procesu i da je vijeće sudije Žižić donijelo novo rješenje kojim je dozvoljeno prisustvo javnosti na glavnom pretresu, a samim tim i medijima.

Suđenje Igoru Raičeviću će ipak biti otvoreno za javnost >>>

Suđenje Igoru Raičeviću: Rođak pokojnog Dulovića psovao optuženog >>>

Otac Igora Raičevića: Moj sin je napravio gnusno djelo >>>

Suđenje Raičeviću počelo je 19. juna, ali je na predlog punomoćnika oštećene porodice pokojnog Dulovića, koji je zet Vesne Medenice, predsjednice Vrhovnog suda, advokata Vlada Vukovića, krivično vijeće sudije Žižić odlučilo da zatvori suđenje za javnost. U obrazloženju odluke da sa čitavog toka suđenja isključi javnost, sudija je kazala da to čini radi zaštite interesa porodice oštećenih, kao i maloljetne djece stradalih.

Ipak, toga dana okrivljeni nije iznosio odbranu, navodeći da nije spreman. I na suđenju koje je održano 21. juna iza zatvorenih vrata, Raičević nije iznosio odbranu.

Na prvi zakazani glavni pretres 16. maja, nije održan, jer je advokat Srđan Radović, prije otvaranja glavnog pretresa zatražio izuzeće sudije Žižić i predsjednika Višeg suda u Podgorici Mušike Dujovića. Ovaj branilac je istakao da sumnja u njenu nepristrasnost, ali je Apelacioni sud odbio takav zahtjev odbrane.

Mjesto ubistva

Prema optužnici Suzane Milić, zamjenika višeg državnog tužioca, okrivljeni Raičević je 25. novembra 2011. oko 10.30 časova u Podgorici, u dvorišnom dijelu zgrada koje se nalaze u Ulici obala Ribnice i Četvrte proleterske, s umišljajem ubio suprugu Mariju i Ivana Dulovića. Prethodno je Igor Raičević vozilom "golf 2", kojim je upravljao, zaustavio i onemogućio kretanje i izlazak sa tog prostora vozilu "golf 4", registarskih ozanka PG: GD 594, vlasništvo Marije Raičević. Nakon toga je, kako piše u optužnici, Igor Raičević izašao iz vozila i prišao supruzi Mariji koja se nalazila pored svog vozila.

Tada je okrivljeni iz pištolja CZ "M 57" kalibra 7,62 milimetra ispalio metak u glavu supruzi od kojeg je na mjestu stradala. Nakon toga je u pravcu Dulovića ispalio šest metaka od kojih su ga četiri pogodila. Usljed iskrvavljenja iz rana Dulović je preminuo oko 15 časova u Kliničko-bolničkom centra u Podgorici. Okrivljeni Raičević je potom pobjegao, da bi 28. novembra 2011. u zgradi PJ Podgorica prijavio se i policijskim službenicima predao pištolj marke "CZ".

Galerija

Bonus video: