ODBOJKA NA PIJESKU

Dabović i Dobrković pobjednici prvog bič volej Open turnira

Dabović i Dobrković su u finalu bili bolji od Hrvata Krševana Sorića i Baranina Nikole Pješčića, sa 2:1 u setovima (16:14, 9:15, 11:7).
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 17:01h

Reprezentativni tehničar Simo Dabović, dugogodišnji član Budvanske rivijere, i Blažo Dobrković, trener mlađih ŽOK Luk Bar, bivši član Mornara Luka Bar i subotičkog Spartaka, pobjednici su prvog iz serije Open turnira u bič voleju (odbojka na pijesku), u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, uz tehničku asistenciju NVU Buket MNE iz Bara.

Na turniru koji je u nedjelju održan na plaži Cuba Libre u Sutomoru, uz učešće devet ekipe, a koji je imao i međunarodni karakter zbog igrača iz Srbije i Hrvatske, Dabović i Dobrković su u finalu bili bolji od Hrvata Krševana Sorića i Baranina Nikole Pješčića, nekadašnjeg igrača Luke Bar, internacionalca u Dubrovniku, sa 2:1 u setovima (16:14, 9:15, 11:7).

Barani Dabović i Dobrković su u polufinalu, u kojem se igrao samo jedan set, savladali prošlogodišnji šampionski par iz Budve, Predraga Ćorluku (pomoćni trener Budvanske rivijere i seniorske reprezentacije Crne Gore) i Miloša Simovića, bivšeg korektora Budvanske rivijere (igrao je još u Ribnici, skopskom Rabotničkom, Budvi, albanskoj Teuti, Libanu i prošel sezone u finskom Murleu) sa 21:13.

Sorić i Pješčić su u polufinalu bili bolji od reprezentativnog korektora Aleksandra Minića, člana Partizana, i Nikole Masoničića (21:18).

Treće mjesto na kraju su zauzeli Ćorluka i Simović zbog boljeg međusobnog učinka, a četvrto Minić i Masoničić.

Inače, utakmice su izazvale veliko interesovanje i veliki broj posjetilaca na sutomorskoj plaži, koji su uz odličnu atmosferu, na i oko terena, uživali u odličnim potezima učesnika.

Kako je najavljeno, sljedeći turnir je 1. jula na plaži Korona u Buljaricama.

Cilj projekta „Raširimo mrežu“, koji se sprovodi u saradnji između Odbojkaškog saveza Crne Gore i NVU Buket MNE iz Bara, čiji je osnivač i predsjednik Petar Ostojić, nekadašnji odbojkaš Budućnosti, je omasovljavanje i popularizacija odbojke na pijesku i obogaćivanje turističke ponude.