Ubistvo Đuričkovića: Mašanović pucao, Milošević i Vujačić mu pomogli?

Godinu i po nakon zločina, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Podgoričanin Mario M.Milošević (37) i Cetinjani Igor B. Mašanović (22) i Vukan V. Vujačić (23) terete da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića
807 pregleda 12 komentar(a)
Ubistvo Gorana Đuričkovića, Foto: Vijesti
Ubistvo Gorana Đuričkovića, Foto: Vijesti
Ažurirano: 31.05.2018. 05:28h

Godinu i po nakon zločina, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Podgoričanin Mario M. Milošević (37) i Cetinjani Igor B. Mašanović (22) i Vukan V. Vujačić (23) terete da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića.

Optuženi su u bjekstvu i za njima su raspisane potjernice, a optužnica će danas biti razmatrana u podgoričkom Višem sudu.

Smrtonosne hice u Đuričkovića, piše u optužnici, ispalio je Mašanović.

Dodaje se da je Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

Okrivljeni Mašanović je, prema optužnici, 10. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.10 časova na Cetinju, u Ulici IV proleterske bb, u blizini ugostiteljskog objekta „Konoba“ s umišljajem ubio Đuričkovića i doveo u opasnost život Milorada Radulovića.

“Istom prilikom neovlašćeno je držao automatsku pušku „crvena zastava“ model 70-AB2”.

Dodaje se i da su Vujačić i Milošević s umišljajem doprinijeli ubistvu.

„Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje krivičnog djela. Vujačić je nakon toga 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio „reno megan“ (PG BG 344) po cijeni od 2.100 eura”, piše u optužnici.

Dan kasnije, Mašanović i Vujačić pratili su kretanje Đuričkovića, kako se objašnjava, u cilju nalaženja „pogodnog mjesta da ga liše života“.

„Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo “tiguan“ (CT AN 19), a oštećeni Radulović uđe na mjesto suvozača, koje vozilo je bilo parkirano u blizni ugostiteljskog objekta „Konoba“. Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je „reno meganom“ ušao u suprotnu kolovoznu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo nakon čega je Mašanović s mjesta suvozača iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu”, piše u optužnici.

Đuričkovića su pogodila dva projektila od čega jedan u predjelu glave. Od zadobijenih povreda preminuo je sat poslije ponoći.

Mašanović i Vujačić su zatim, dodaje se u tužilačkom aktu koji potpisuje tužilac Željko Tomković, pobjegli u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin - Ljubotinj, gdje su zapalili „reno megan“ u kojem su prethodno i ostavili oružje iz kog je ubijen Đuričković.

Tužilac Tomković je optužnicom predložio i saslušanje očevica zločina Milorada Radulovića.

„Ovo lice koje je pucalo imalo je fantomku na glavi sa širokim prorezima za oči, da je lice imalo veliku glavu, širok vrat i ramena, da ne zna kako je izgledao vozač tog vozila, jer su stakla bila zatamnjena”, piše u obrazloženju optužnice.

Među saslušanim svjedocima našao se i otac optuženog Vukana Vujačića Vujadin. On je ispričao svoj susret sa ocem prvooptuženog Mašanovića.

„Svjedok Vujačić Vujadin u svom iskazu navodi da je kod njega kući došao Mašanović Boris i saopštio mu da mu je njegov sin Igor rekao „nasamareni smo, nemamo nikakve veze sa tim, nijesmo ništa krivi“, piše u obrazloženju optužnice.

Vujačić je dodao se se njegov sin Vukan druži sa Mašanovićem još iz osnovne škole i da su njih dvojica bili u odličnim odnosima sa pokojninim Đuričkovićem. Dodao je i da je njegov sin u noći ubistva bio na radnom mjestu u trafostanici Humci na Cetinju.

Boris Mašanović, otac optuženog Igora tužiocu je ispričao da je sa pokojnim Đuričkovićem bio u prijateljskim odnosima, kao i sa njegovim bratom Milošem. Objasnio je i da je supruga pokojnog Radomira radila kod njega pet godina u periodu dok je bio zamjenik gradonačelnika Cetinja i “da mu je bila kao kćerka”.

Dodao je da je Igora posljednji put vidio 17. oktobra te da ga je tri dana kasnije sin pozvao s nepoznatog broja.

„Tom prilikom mu je rekao: „Tata, moram nešto da ti kažem, imamo veze sa kupovinom onog „megana“, Vukan je.. „ i tu je zastao i nastavio govoreći: „Da znaš da nemamo nikakve veze sa Rašovim ubistvom, jer smo u vrijeme ubistva bili u Podgorici i za to imamo dokaze”, piše u optužnici.

DNK optuženih na novčanicama

Vještačenjem novčanica koje je Dragan Janković dobio na ime prodaje vozila „reno megan“, piše u obrazloženju optužnice, pronađeni su biološki tragovi optuženih.

Snimljeni su i razgovori između brata ubijenog Đuričkovića Miloša i Ranka Radulovića.

„Utvrđuje se da je u tim razgovorima Đuričković Miloš između ostalog naveo da mu je dolazio Kupanac, što je nadimak Marku Vujačiću, koji je stric okrivljenog Vujačića i da mu je tom prilikom rekao da je njegov bratanić umiješan u ubistvo Đuričkovića, da su u to ubistvo umiješani Mašanović i Vujačić, te da je Mario Milošević poslije ubistva poslao poruku nekoj djevojci da je u Beogradu i da je zaradio novac”, piše u obrazloženju optužnice, napisane na 36 strana.

Bonus video: