Marija Vuković zbog povrede preskače Evropsko prvenstvo

"Radi se o neugodnoj povredi skočnog zgloba - distrorziji, što zahtijeva liječenje i mirovanje duži vremenski period”, ističe se u saopštenju dostavljenog iz ASCG.
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2012. 10:08h

Atletska reprezentacija Crne Gore otputovala je danas za Helsinki, na 21. seniorsko Evropsko prvenstvo, a u mini ekspediciji nije bilo skakačice u vis Marije Vuković, koja će zbog povrede preskočiti šampionat Starog kontinenta.

Kako je saopšteno iz Atletskog saveza Crne Gore (ASCG), Marija se povrijedila prošlog vikenda u Novom Sadu, kada je na prvenstvu Srbije trebala da se takmiči u skoku u vis.

“Po riječima trenera Dragutina Topića, u izvještaju koji je dostavio ASCG i pregledu ljekara iz Novog Sada, radi se o neugodnoj povredi skočnog zgloba - distrorziji, što zahtijeva liječenje i mirovanje duži vremenski period”, ističe se u saopštenju ASCG.

Sa podgoričkog aerodroma na put su krenuli olimpijka Slađana Perunović, Dragoje Rajković i trener Drago Musić. Ovu min ekspediciju je u Beogradu sačekao olimpijac, bacač diska Danijel Furtula, za nastavak putovanja preko Varšave do Helsinkija.

Atletska reprezentacija na podgoričkom aerodromu uoči polaska za Helsinki

“Evropska atletska federacija po prvi put je ASCG dozvolila da Crna Gora sa četiri takmičara nastupi na šampionatu Evrope, što je veliko priznanje za atletski sport Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Od crnogorskih atletičara prva na borilišta izlazi Slađana Perunović, koja 28. juna trči finalnu trku na 5.000 metara.

Dan kasnije će biti red na Danijela Furtulu kada su zakazane kvalifikacije bacanju diska, a istog dana će nastupiti i Dragoje Rajković u skoku u dalj, počev od kvalifikacija.

Po riječima trenra Draga Musića, tim lidera ekipe, hendikep predstavlja neučestvovanje Marije Vuković zbog povrede, ali je “važno da svi koji se pojave u Helsinikiju budu na nivou svojih rezultata”.

“Očekuje se da olimpijci Furtula i Perunović u najjačoj evropskoj konkurenciji provjere formu pred Olimpijske igre u Londonu, a Evropsko prvenstvo u Helsinkiju je i posljednje takmičenje gdje evropski atletičari mogu da viziraju pasoš za London”, navodi se u saopštenju iz ASCG.

Galerija

Bonus video: