Alonso: Ništa ne može da se poredi sa ovim

"Pobjeda u ovoj trci mi je vjerovatno donijela najbolji osjećaj koji sam ikada osjetio", rekao je Alonso, koji je plakao dok je na podijumu intonirana španska himna
1 komentar(a)
Alonso, Foto: Beta/AP
Alonso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2012. 18:35h

Vozač Ferarija Fernando Alosno rekao je da mu je današnja pobjeda u Valensiji vjerovatno najdraža u karijeri.

"Pobjeda u ovoj trci mi je vjerovatno donijela najbolji osjećaj koji sam ikada osjetio. Kada govorimo o emocijama, ništa ne može da se poredi sa ovim", rekao je Alonso, koji je plakao dok je na podijumu intonirana španska himna.

Alonso je trijumfovao u Velikoj nagradi Evrope poslije mnogo preticanja, udesa i neočekivanih odustajanja.

Španac je slavljem u vjerovatno najboljoj trci ove godine postao prvi vozač koji je pobijedio dva puta u već izuzetnoj sezoni.

"To je sport, usponi i padovi. Juče smo imali tužne trenutke, ali nikada ne smije da se odustaje. U sportu uopšte, a pogotovo u Formuli jedan, sve može da se desi. Tu su automobil, strategija, preticanje, manevrisanje", rekao je Alonso.

Dvostruki šampion je počeo trku sa 11. mjesta, ali je već u drugom krugu pretekao trojicu vozača i došao na osmo mjesto. Poslije toga je zaobišao i Marka Vebera, Bruna Senu i Mihaela Šumahera i tako izbio na 4. poziciju, iza Luisa Hamiltona.

"Imali smo fantastičnu trku, sjajan početak. Sjećam se šest ili sedam preticanja. Danas je sve bilo na našoj strani, a imali smo i sreće", rekao je Alonso.

Čak i kada je došao na četvrto mjesto, nije delovalo da će Španac pobijediti, ali onda je otkazao Red Bul Sebastijana Fetela, koji je bio prvi sa 20 sekundi prednosti.

"Ovo je velika šteta. Nismo sigurni šta se desilo. Baš me nervira ovo, bili smo na putu ka pobjedi. Imali smo mehanički problem, ali ne znam šta tačno. Auto se samo ugasilo", rekao je Fetel.

Sedmostruki šampion Mihael Šumaher popeo se na podijum prvi put još od 2006. godine.

"Nisam razmišljao o podijumu, čak ni pred kraj trke. Kada sam na kraju pitao momke kako smo završili, rekli su mi da smo treći. Ne mogu da vjerujem. Nisam to očekivao", rekao je Šumaher.

Bonus video: