Spasić: Ubistvo Raičevića nosi takozvani crnogorski pečat

Spasić kaže da je ubistvo Raičevića nastavak obračuna "crnogorske mafije na beogradskom asfaltu"
137 pregleda 9 komentar(a)
Boško Raičević bomba, Foto: Blic.rs
Boško Raičević bomba, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 24.06.2012. 17:22h

Likvidacija Boška Raičevića (41), rođaka kontroverznog biznismena Andrije Draškovića koji je raznijet u eksploziji automobila bombe u centru Beograda, nosi takozvani crnogorski pečat, tvrdi Božidar Spasić, bivši inspektor DB-a i vlasnik detektivske agencije.

Spasić kaže da je ubistvo Raičevića nastavak obračuna "crnogorske mafije na beogradskom asfaltu", gdje je premješten teren obračuna.

"U posljednjih nekoliko godina na beogradskom asfaltu likvidirano je oko 20 pripadnika crnogorske mafije. Uspostavljeno je pravilo da crnogorska mafija sve sukobe, koji se preko zime zakuvaju u Podgorici, Herceg Novom i Budvi, rješava svakog ljeta u Beogradu", rekao je Spasić za Press.

Preselio se u Budvu zbog "Sablje"

Raičević je prema navodima "Blica" bio povezan sa Rakovičkim klanom.

"Blic" piše da je prije četiri godine srpska policija osujetila trojicu bombaša koji su planirali da, takođe eksplozivom postavljenim ispod automboila, usmrte vođu ove kriminalne grupe Nebojšu Stojkovića Stojketa.

Pored te povezanosti sa Rakovičkim klanom, sa Stojkovićem i saradnicima, od kojih je većina porijeklom iz Prištine i Peći, policija provjerava sve Raičevićeve aktivnosti.

Prema nezvaničnim informacijama „Blica” Raičević se, upravo zbog hapšenja Stojkovića i rakovičke ekipe tokom akcije „Sablja”, iz Beograda preselio u Budvu.

Na Crnogorskom primorju je živio do prije četiri godine, kada se vratio u Beograd.

Bonus video: