DAVAO MITO

Eklstonu prijeti zatvorska kazna

Gerhard Gribkovski, koji je zbog finansijskih malverzacija u zatvoru od 2011. godine, optužio je Eklstona da je platio 45 miliona funti jednom investicionom fondu u zamjenu za olakšice prilikom prodaje 48 odsto dionica Formule
0 komentar(a)
Eklston i Al Kalifa, Foto: Reuters
Eklston i Al Kalifa, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2012. 11:03h

Berni Eklston, vlasnik Formule 1, suočen je sa kaznom od 10 godina zatvora zbog optužbe za mito, prenose “Sport klub” pisanje britanskih medija.

Bivši bankar Gerhard Gribkovski, koji je zbog finansijskih malverzacija u zatvoru od januara 2011. godine, optužio je Eklstona da je platio 45 miliona funti jednom investicionom fondu u zamjenu za olakšice prilikom prodaje 48 odsto dionica Formule 1.

Eklston priznaje da je dao novac, ali tvrdi da nije bilo korupcije.

"Gribkovski mi je prijetio slanjem poreske inspekcije i bilo mi je lakše da platim 45 miliona da se "brod ne ljulja", jer bi me istraga i sudski troškovi koštali dvije milijarde. On sada svašta priča samo da bi se izvukao iz zatvora", rekao je Eklston.

Eklston ima 72 godine i najzaslužniji je što je Formula 1 postala jedan od najatraktivnijih i finansijski najisplativijih sportova.

Preporučujemo za Vas