Plaćali za seksualne usluge lažnim novčanicama

F.H. iz Peći je sa tri novčanice u apoenu od 50 eura častio F.M. i S.M. i G.H. koji su ti novcem platili seksualne usluge
57 pregleda 11 komentar(a)
lažne novčanice, Foto: Uprava policije
lažne novčanice, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.06.2012. 09:05h

Službenici Uprave policije uhapsili su F.H. (24) iz Peći i F.M. (30) iz Rožaja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje novca i zaplijenili 26 novčanica u apoenu od 50 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija u Ulcinju je 22. juna obaviještena da je S.G. (27) iz Novog Pazara pokušala da stavi u platni promet dvije novčanice od 50 eura.

S.G. je privedena u službene prostorije gdje je službenicima Ekspoziture kriminalističke policije dala izjavu na zapisnik i navela da je predmetne novčanice dobila, sa Z.S. (32) iz Novog Pazara, od dvojice nepoznatih mladića u Baru.

Nakon identifikacije lica i dobijanja naredbe Osnovnog suda u Ulcinju izvršen je pretres stanbenih prostorija u Baru gdje su boravila lica F.M. i S.M. iz Rožaja i G.H. iz Peći.

Ova lica su u službenim prostorijama Ispostave Ulcinj saopštila da su od F.H. iz Peći dobila na poklon tri novčanice u apoenu od 50 eura kojima su platila seksualne usluge, S.G. i Z.S, dok su jednu novčanicu od 50 eura stavila u promet u Baru, plaćajući račun u jednoj pekari.

Službenici Ekspoziture kriminalističke policije Ulcinj lišili su slobode F.H. kod koga su prilikom pretresa pronadjene 23 falsifikovane novčanice u apoenu od 50 eura.

Pronađene falsifikovane novčanice su zaplijenjene i biće upućene na vještačenje u Forenzički centar Uprave policije.

Uz Izvještaj kao dopunu krivičnoj prijavi Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju su 22. juna sprovedena lica F.H. i F.M zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanje novca.

Protiv S.G. i Z.S. je, kako je saopšteno iz Uprave policije, podnesena prekršajna prijava zbog osnovane sumnje da su počinile prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Bonus video: