Dječak povrijeđen na Kakarickoj gori izašao iz kome

Nesreća u kojoj je dječak povrijeđen dogodila se na Kakarickoj gori, kada se motor na kojem je bio J.M. zario u prednji dio “opela”
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2012. 15:40h

Iako su prve prognoze bile mučne i nezahvalne 12-godišnji J. M. sa Konika izašao je iz kome i dobro se oporavlja od posljedica teškog udesa, koji se prije 12 dana dogodio na seoskom putu od Omerbožovića ka Kučima.

Dječak je osam dana bio u komi, ali je prebrodio početnu krizu i sada se nalazi na liječenju Odjeljenja neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici, gdje ga čeka dug oporavak.

"Vijestima" su ljekari u KC-u kazali da je prilikom nesreće došlo do nagnječenja mozga, ali pošto je riječ o djetetu od prvog dana su se nadali da će se on oporaviti i da je operacija urađena još prve noći bila uspješna.

Nesreća u kojoj je dječak povrijeđen dogodila se na Kakarickoj gori, kada se motor - vespa (PG-AH-43) na kojem je bio J.M., a koji je vozio njegov godinu stariji brat od strica N.M. zario u prednji dio “opela” (PG-DG-117), kojim je upravljala Ana Perković.

Kako je tada rečeno “Vijestima” u policiji, dječaci su iz pravca Kuča motorom silazili niz brdo, dok se Perkovićeva automobilom sa sporednog puta uključivala na krivudavu cestu.

U blagoj krivini, a pretpostavlja se i zbog loše preglednosti puta, dječaci nijesu uspjeli da zakoče na vrijeme već su motorom direktno udarili u lijevi prednji dio “opela”.

Od siline udara, dječaci su odletjeli desetak metara, a prilikom pada mlađi od braće zadobio je teške povrede, dok je N.M. zadobio povredu koljena.

“Dječak je nepomično ležao na cesti. Moja snaha Ana je plakala, a mi smo na sve načine pokušavali da ga povratimo. Sa njom su bile i njene dvije kćerke. Dječaku smi davali vještačko disanje i molili se da ekipa Hitne pomoći što prije stigne do nas”, ispričao je tog dana djever Perkovićeve, čije se kuće nalaze u blizini mjesta nesreće.

Galerija

Bonus video: