Suđenje Igoru Raičeviću će ipak biti otvoreno za javnost

Sudija Žižić, u obrazloženju odluke da sa čitavog toka suđenja isključi javnost, kazala da to čini radi zaštite interesa porodice oštećenih, kao i maloljetne djece stradalih
154 pregleda 0 komentar(a)
Igor Raičević, Viši sud, suđenje, Foto: Savo Prelević
Igor Raičević, Viši sud, suđenje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2012. 09:00h

Suđenje Igoru Raičeviću, koji je optužen za ubistvo supruge Marije Raičević i Ivana Dulovića, zeta predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, biće otvoreno za javnost.

To je “Vijestima” potvrdila Irena Šofranac – Nedović, namještenik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici.

Suđenje Igoru Raičeviću počelo je 19. juna, ali je na predlog punomoćnika oštećene porodice pokojnog Dulovića, advokata Vlada Vukovića, krivično vijeće sudije Milenke Žižić odlučilo da zatvori suđenje za javnost.

Suđenje Raičeviću je prvo zatvoreno suđenje za "teško ubistvo" >>>

Igor Raičević u samici zbog upotrebe mobilnog i Facebooka >>>

Nije poznato šta je dovelo do ovakvog obrta za svega nekoliko dana, ali će svakako to biti jasno nakon što bude zakazan glavni pretres, koji će sada biti otvoren za javnost.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, na odloženom glavnom pretresu 19. juna Raičević nije iznosio odbranu, navodeći da nije spreman.

I na suđenju koje je održano prije dva dana, Raičević takođe nije iznosio odbranu, iako je prema nezvaničnim informacijama glavni pretres potrajao oko sat vremena, ali iza zatvorenih vrata.

Sudija Žižić, u obrazloženju odluke da sa čitavog toka suđenja isključi javnost, kazala da to čini radi zaštite interesa porodice oštećenih, kao i maloljetne djece stradalih.

I prvi zakazani glavni pretres za 16. maj, takođe nije održan, jer je advokat Srđan Radović, branilac optuženog Raičevića, prije otvaranja glavnog pretresa zatražio izuzeće sudije Žižić i predsjednika Višeg suda u Podgorici Mušike Dujovića.

Apelacioni sud odbio je taj zahtjev.

Prema navodima optužnice, Igor Raičević je 25. novembra 2011. godine oko 10,30 časova u Podgorici u dvorišnom dijelu zgrada koje se nalaze u ulici Obala Ribncie I 4. proleterske, s umišljajem ubio suprugu Mariju i Dulovića.

Bonus video: