Podgoričani osumnjičeni za krađe, maloljetnik sa mrtvih skidao zlato

R.R. i E.H. su uhapšeni u Baru, nakon što su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo krađa - otuđivši plažni mobilijar
0 komentar(a)
zlato, zlatan lanac, nakit, Foto: Shutterstock.com
zlato, zlatan lanac, nakit, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.06.2012. 14:40h

Podgoričani Elvir Harizaj (18) i maloljetni R. R. (17) osumnjičeni su da su zajedno počinili 10 teških krađa. Maloljetni R. R., kako sumnjaju iz podgoričke i barske policije, izvršio je 11 teških krađa, i dvije krađe u pokušaju, dok je Harizaj počinio 10 teških krađa i dvije krađe u pokušaju.

Prema saznanjima "Vijesti" iz policije, najviše krađa oni su počinili u Podgorici, dok su u Baru ukrali plažni mobilijar u vrijednosti od 300 eura.

"R. R. i E. H. su, kako se sumnja, u tekućem mjesecu i tokom maja i aprila 2012.godine, u saizvršilaštvu počinili 10 krivičnih djela teška krađa, na štetu više pravnih lica iz Podgorice.

Otuđili su novac, veću količinu cigareta, tehničku robu i prehrambene proizvode", navedeno je u saopštenju Uprave policije. Oni su krali laptopove, plazma televizore, džojstike, štampače...

Prema informacijama iz policije, 17-godišnji R. R. skrnavio je i grobnice. On je, navodno, sa mrtvih skidao zlato. Osim krađa novca, tehničkih uređaja i prehrambenih proizvoda, njih dvojica su, navodno, počinili krađe i na vjerskim objektima, kada je sa jedne crkve u Podgorici nestalo zvono, a iz džamije odnesene česme.

Policija je o pomenutim događajima obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Harizaj i R. R. su prije dva dana u kasnim večernjim satima uhapšeni u Baru, nakon što su kako se sumnja izvršili krivično djelo krađa, kojom prilikom su otuđili plažni mobilijar u vlasništvo M. Đ. iz Bara.

Službenici PJ Bar su ih nakon hapšenja predali policajcima PJ Podgorica. Osumnjičeni R. R. je saslušan u vezi sa okolnostima pomenutih događaja, od policijskog službenika za suzbijanje maloljetničke delikvencije, a u prisustvu roditelja i branioca u službenim prostorijama PJ Podgorica. Od Harizaja je policija prikupila obavještenja o okolnostima događaja. Policija je juče Harizaja predala Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, dok je maloljetni R. R. predat nadležnom sudiji za istragu.

Bonus video: