Njega kose ljeti: Obavezno je isperite nakon kupanja u moru

123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 14:56h

Zaštitite kosu na plaži - ponavljamo svakog ljeta i to s razlogom. Sve pripadnice ljepšeg pola dobro znaju da kosi kao i koži šteti jako sunce, morska so i hlor iz bazena.

Takođe, često peglanje kose dok ste na ljetovanju i neadekvatno korišćenje ostalih aparata za kosu, uz sve ostale faktore može je potpuno uništiti. Kosa gubi vlažnost, a samim tim dolazi do pucanja krajeva.

Zato nakon kupanja u moru, svaki put isperite kosu slatkom vodom.

Neophodno je da na plaži koristite adekvatan preparat za zaštitu kose od UV zraka poput Davinesovog iz sun kolekcije.

S obzirom na to da kosu češće perete kada ste na moru, tj. svakog dana, odaberite blagi šampon za kosu, ali je bar jednom u 3-4 dana nahranite pakovanjem za suvu i oštećenu kosu.

Idealno rješenje za zaštitu kose je takođe nezaobilazan modni detalj - šešir. Kako primjećujemo, u modi su slameni i što veći šeširi, pa još bolje, jer štite kako kosu, tako i kožu.

Takođe, možete se odlučiti i za marame, ali je po mom mišljenju šešir praktičniji.

Kada kosu češljate na plaži, sačekajte da se prosuši i upotrijebite širi češalj da je ne biste kidali.

Na krajeve obavezno nanesite preparat za zaštitu, a iako su velike vrućine, potrudite se da bar uveče kosu ne vežete i dozvolite joj ''da diše''.

Nakon ljeta, obavezno skratite ispucale krajeve i ako ste u mogućnosti možete uraditi dubinski tretman čime oslobođate kosu štetnih materija.

Bonus video: