Preko 100 takmičara iz osam država dolazi u Tivat

Preko 100 prijavljenih takmičara iz osam država svijeta učestvovaće sjutra na Međunarodnom prvenstvu Crne Gore u sprint triatlonu -“1. Bokeški triatlon” koje se održava u Tivtu
0 komentar(a)
Triatlon press, Foto: Siniša Luković
Triatlon press, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.06.2012. 15:28h

Preko 100 prijavljenih takmičara iz osam država svijeta učestvovaće sjutra na Međunarodnom prvenstvu Crne Gore u sprint triatlonu -“1. Bokeški triatlon” koje se održava u Tivtu u organizaciji istoimenog triatlon kluba, prvog te vrste u Crnoj Gori.

Prema riječima tehničkog delegate Ivana Pavića iz Triatlon kluba “Split”, među učesnicima ovog takmičenja su i najbolji triatlonci Balkana koji će biti olimpijski reprezentativci Slovenije, Srbije i Hrvatske na igrama koje uskoro počinju u Londonu.

“Takmičari će prvo plivati na trasi dužine 750 metara na gradskoj plaži u Tivtu, potom sjedaju na bicikle kojima će odvoziti stazu dužine 20 kilometara na relaciji Tivat- Gradiošnica-Kavač- Trojica-Jugodrvo-Tivat, a potom im slijedi trčanje na 5 kilometara na stazi koja vodi od Pina, preko Kalimanja, do mola III Porto Montenegra i nazad”, kazao je Pavić, dodajući da mu je izutetno drago da su Tivat i Split uspostavili odličnu saradnju na realizaciji ovog projekta i popularizaciji triatlona kao olimpijskog sporta u Crnoj Gori.

Inače, zlatni sponzor “1. Bokeškog triatlona” je “Porto Montenegro”, a podržali su ga i Opština, Turistička organizacija Tivat, Crnogorski olimpijski komitet i niz manjih sponzora.

“Ovo je velika sportska, ali i turistička manifestacija koja ima i edukativni karakter jer se upravo ovakvim spojevima sporta i turizma može puno postići na promociji jedne turističke dsestinacije”, kazao je Andrija Petković iz Triatlon kluba “Tivat”, dodajući da triatlon bilježi ogroman rast popularnosti u cijelom svijetu jer propagira zdrav stil života i fizičku aktivnost.

Direktor “1.Bokeškog triatlona” i čovjek koji je nedavno na Korčuli osvojio prvu bronzanu medalju za TK “Tivat” Kristijan Sindik kazao je da triatlon počinje sjutra u 11 sati na gradskoj plaži kod hotela “Mimoza” a očekuje se da najuspješniji takmičari 750 metara plivanja, 20 km božnje biciklom i 5 km trčanja završe za oko sat vremena.

Za 11.30 sati na plaži kod hotela “Mimoza” zakazan je početak akvatlona – takmičenja namijenjenog mladjim kategorijama rekrativaca, a koje podrazumijeva plivanje u dužini od 200 i trčanje na stazi od 800 metara.

Bonus video: