Ukradena Dalijeva slika iz Njujorške galerije

Sumnja se da je umjetnikovu sliku "Cartel des Don Juan Tenorio", vrijednu 150 hiljada eura ukrao čovjek koji se predstavio kao kupac jedne Dalijeve bronzane statue
0 komentar(a)
dalijeva slika, Foto: Media.artlog.com
dalijeva slika, Foto: Media.artlog.com
Ažurirano: 22.06.2012. 09:49h

Slika Salvadora Dalija, vrijedna 150.000 hiljada dolara ukradena je u utorak uveče iz jedne njujorške galerije na Menhetnu.

Umjetnička galerija koju je osnovao kolekcionar i pisac Adam Lindeman otvorena je prošlog maja, a iz nje je ukradena Dalijeva slika koja se u originalu zove "Cartel des Don Juan Tenorio".

Slika se od Dalijevog karakterističnog slikarskog stila razlikuje po slobodnijim linijama i bogatijim nanosima boje, a predstavlja lobanju na poslužavniku okruženu mravima i crnom krvlju.

Ovo umjetničko djelo je bilo dio izložbe koja je prikazivala neobične predmete iz 19. veka i objašnjavala pojam "nerazumne umetnosti".

Kako prenosi B92, u galeriji nisu sigurni ko je kradljivac, ali sumnjaju da je u pitanju čovjek koji se predstavio kao kupac jedne Dalijeve bronzane statue. Očevidci tvrde da je nosio tamnu košulju sa bijelim tufnama i u galeriju ušetao sa torbom za odjeću.

Sigurnosne kamere su zabiljžile trenutak kada je čovjek izlazio iz galerije sa slikom, saopštila je policija.

Bonus video: