Pronađeno tijelo Musaje Demirija

Porodica Demiri apelovala ranije danas na građane da im pomognu u potrazi za muškarcem koji je nestao nakon kupanja u blizini pješačkog mosta u Dinoši
442 pregleda 0 komentar(a)
Musaja Demiri
Musaja Demiri
Ažurirano: 30.05.2018. 19:30h

Tijelo Musaje Demirija (34) koji je prije šest dana nestao u Cijevni, pronađeno je večeras, potvrđeno je Vijestima iz njegove porodice.

Kako su kazali, specijalne jedinice policije angažovane su da tijelo Demirija izvuku iz rijeke.

Porodica Demiri apelovala ranije danas na građane da im pomognu u potrazi za Musajom koji je nestao 24. maja nakon kupanja u Cijevni, u blizini pješačkog mosta u Dinoši.

Nezadovoljni su bili odnosom policije koja se, prema njihovom mišljenju, “nije dovoljno angažovala” u potrazi.

Adem Demiri kazao je tada kako smatra da je razlog za takvo postupanje policije njihova etnička pripadnost. Navode porodica demantovali su iz Uprave policije.

“Ronioci su tri dana pregledali teren od mosta u Dinoši do Nijagarinih vodopada, ali posljednja tri dana niko ne učestvuje u potrazi. Od kada smo prijavili nestanak, policija nas nije kontaktirala, niti obavještavala o potrazi. Sada Musaju traži samo porodica”, kazao je tada Adem.

Iz policije je ranije danas saopšteno da su od momenta prijave 24. maja, oko 19 časova intenzivno tragali za Musajom Demirijem.

"Potraga za M.D. nije prestala i ona se nastavlja do daljnjeg. Molimo da demantujete navode da se ne preduzima dovoljno aktivnosti na traganju za M.D. zbog etničke pripadnosti jer ti navodi nisu istiniti. Preduzimaju se sve aktivnosti iz naše nadležnosti", saopšteno je ranije "Vijestima" iz policije.

Adem Demiri ispričao je da je njegov brat tog dana otišao sa djevojkom da se kupa na Cijevni.

“Djevojka nam je ispričala da je skočio, plivao nekih 20 metara i da nije izašao iz vode. Nakon toga smo kontaktirali policiju”, rekao je Adem.

Iz policije je saopšteno da su po primanju prijave na lice mjesta upućeni službenici CB Podgorica, uniformisani i policijski službenici u civilu, kao i dežurne patrole policije koje su vršile pretragu terena rijeke Cijevne nizvodno od mosta na Dinoši.

"Takođe u potragu se uključio i ronilački tim SAJ-a koji je vršio pretragu korita Ciievne, a sjutradan su se u pretragu uključili ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele koji je uz koordinaciju sa policijom, nastavio pretragu korita rijeke Cijevne i narednih dana, ali M.D. do danas nije pronađen", naveli su ranije iz policije.

Nezadovoljni, kako je rekao, radom državnih službi Adem je tada najavio da bi porodica mogla da blokira saobraćaj ispred zgrade Opštine Tuzi.

“Planirali amo i danas da blokiramo saobraćaj, ali smo odustali jer želimo da vidimo reakciju policije nakon objave u medijima. Porodica će do sjutra donijeti odluku. Ako se odlučimo da blokiramo saobraćaj tu ćemo biti svakog dana, dok ne osjetimo da su se nadležni zauzeli i da stvarno rade na pronalaženju Musaje”, rekao je Adem Demiri.

Iz policije su tada saopštili da im nije prijavljeno okupljanje ispred objekta Opštine Tuzi.

Bonus video: