Hrabra kasirka i mušterije spriječile krađu pazara

Uspio je u kesu da pokupi novac iz kase, međutim u jednom trenutku kasirka je pružila otpor, kao i mušterije koje su bile u blizini
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 11:12h

Nepoznati muškarac upao je u četvrtak oko 21.40 u "Roda market" u Dobroti i, prilikom pokušaja da ukrade pazar, udario je šakom jednu od nekoliko radnica koje su bile u prodavnici.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju iz policije u Kotoru muškarac visine između 180 do 190 centimetara, sa rukavicama i medicinskom maskom upao je u market i uz prijetnju nožem kasirki tražio pazar.

Uspio je u kesu da pokupi novac iz kase, međutim u jednom trenutku kasirka je pružila otpor, kao i mušterije koje su bile u blizini.

U jednom trenutku dok su se rvali, naoružani razbojnik je navodno udario šakom kasirku koja je pala i povrijedila se. Uspio je da se otrgne iz ruku mušterija koje su kasirki pritrčale u pomoć, i uputio se ka izlaznim vratima, koja je navodno druga radnica marketa pokušala da zatvori, kako ne bi mogao da pobjegne. Naoružani razbojnik je i pored pokušaja radnice uspio da odvali vrata i pobjegne u nepoznatom pravcu.

Policija koja je vrlo brzo došla na lice mjesta, sinoć do kasno u noć je vršila uviđaj.

Iz policije u Kotoru su kazali da je odrađen kvalitetan uviđaj i izuzeti su svi tragovi sa mjesta događaja. Policija je blokirala dio grada u kojem se dogodilo razbojništvo i intezivno je sinoć tražila razbojnika.

Razbojnik, vjerovatno nije uspio da odnese ni dio pazara, jer mu je kesa sa novcem ispala iz ruke, ali za svaki slučaj radnici su sinoć provjeravali da li je ipak nešto od novca odnijeto.

Bonus video: