Godinu i tri mjeseca za krađu tašne žene Aca Đukanovića

Iako je njegova supruga vlasnica tašne, kao oštećeni u tom postupku pojavio se Aco Đukanović
770 pregleda 0 komentar(a)
"luj viton" torba, Foto: Ebuypurses.com
"luj viton" torba, Foto: Ebuypurses.com
Ažurirano: 22.06.2012. 17:11h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Jelena Perović-Kovačević osudila je Branislava Đurovića na godinu i tri mjeseca zatvora zbog teške krađe počinjene na račun Gabrijele Đukanović.

Gabrijela je supruga većinskog vlasnika podgoričke Prve banke Aca Đukanovića.

Đurović se tereti da je u aprilu, oko 14 časova, sa klupe u Karađorđevom parku ukrao žensku tašnu, u kojoj su bile stvari u vrijednosti preko 3.000 eura.

Sudija je navela da je Đurović više puta osuđivan, odredila mu obavezno liječenje kao heroinskom zavisniku i objasnila, iako je on tvrdio da u tašni nije bilo toliko novca, da je sud, kao mjerodavnu, uzeo u obzir izjavu Đukanovića.

Đukanovići su tvrdili da je u tašni “luj viton”, koja nije pronađena, bio novčanik sa 350 eura, dvije koverte sa 1.500 i 500 eura, dva “svarovski” privjeska, veća količina sitnijeg novca, naočare “dolče i gabana”, kreditne kartice i knjiga “Rat i mir” i dokumenta.

Tašnu bacio u Ribnicu

Sudija je Đuroviću produžila pritvor u kojem se nalazi od petog aprila, a suđenje je imalo samo jedan pretres, bez neposrednog saslušanja Đukanovića.

Iako je njegova supruga vlasnica tašne, kao oštećeni u tom postupku pojavio se Aco Đukanović.

Iako je njegova supruga vlasnica tašne, kao oštećeni u tom postupku pojavio se Aco Đukanović

Đurovićev branilac, advokat Radonja Drakulović, najavio je žalbu na presudu, navodeći da je kazna previsoka.

Đurović je prilikom saslušanja u policiji kazao da su se u torbi nalazili dokumenti i oko 1.000 eura, ali da nije bilo privjeska, ni bilo kakvih drugih skupocjenih stvari.

Ispričao je i da je tašnu, nakon što je izvadio novac, bacio u Ribnicu. Nakon njegovog priznanja, policija je u više navrata pretražila mjesto na kojem je Đurović tvrdio da je bacio torbu, a u potrazi su učestvovali čak i ronioci koji su dva dana bezuspješno pretraživali dno rijeke.

Bonus video: