Grguroviću ponovo sude jer se lažno prijavio da je prijetio novinarki "Vijesti"

Za sada se ne zna kada je Viši sud donio takvu odluku, jer stranke u postupku nijesu zvanično obaviještene
116 pregleda 0 komentar(a)
Milan Grgurević, Foto: Vesko Belojević
Milan Grgurević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.06.2012. 18:51h

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Danilovgrađanin Milan Grgurević osuđen na godinu robije, jer se lažno prijavio da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić i njenoj porodici.

Odlukom Višeg suda predmet je vraćen na ponovno suđenje i ponovo je dat u rad sudiji podgoričkog Osnovnog suda Željki Jovović, koja je u februaru ove godine osudila Grgurevića na maksimalnu kaznu zbog lažnog prijavljivanja.

Za sada se ne zna kada je Viši sud donio takvu odluku, jer stranke u postupku nijesu zvanično obaviještene o ukidanju prvostepene presude, a ne znaju se ni razlozi zbog čega je vijeće Višeg suda tako postupilo.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno u sudu da se osuđeni Grgurević žalio na presudu koju je donijela sudija Jovović, ali se ne zna da li je vijeće prihvatilo obrazloženje u žalbi ili su proceduralne greške razlog za vraćanje predmeta na ponovni postupak.

Za ukidanje presude juče se saznalo nakon što je jedan od svjedoka u tom predmetu dobio poziv da se ponovo u septembru pojavi u sudnici Osnovnog suda u Podgorici, gdje će Grgureviću opet biti suđeno.

Za ukidanje presude juče se saznalo nakon što je jedan od svjedoka u tom predmetu dobio poziv da se ponovo u septembru pojavi u sudnici

"Ništa ne upućuje na njega"

U obrazloženju sada‚ već ukinute prvostepene presude, sudija Jovović je navela da je nesporno utvrđeno da je novinarki Lakić i njenoj kćerki prijećeno i da im je ugrožena bezbjednost, što je sud utvrdio iz prijava i izjava svjedoka, ali da te prijetnje nije uputio Grgurević.

“Iz nalaza vještaka i dokumentacije dostavljene sudu od mobilnih operatera utvrđeno je da ništa ne upućuje na njega kao izvršioca”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju presude.

Grgurević se početkom februara prošle godine, tri dana nakon prijetnji upućenih novinarki “Vijesti”, sam prijavio policiji, rekavši da je on, navodno, razgovarao telefonom sa novinarkom Jasminom Muminović i tako grubo prijetio Lakićevoj i njenom djetetu.

Novinarka Lakić je u vrijeme kada joj je prijećeno istraživala da li se u fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta, navodeći, između ostalog, da sa fabrikom cigareta imaju veze neki službenici Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: