U Baru počinje Evropsko prvenstvu u džudou za kadete

"Konkurencija je izuzetno jaka, o čemu najbolje i svjedoči broj učesnika koji je rekordan. Imali smo kvalitetan trenažni proces", rekao je sportski direktor DžSCG Dragan Mrvaljević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 06:48h

Džudo Savez Crne Gore, grad Bar i Crna Gora spremno dočekuju početak EP za kadete u džudou koje se prvi put održava u našoj zemlji. Rekordan broj učesnika, pohvale koje stižu sa svih adresa i prije samog početka ovog prestižnog nadmetanja gode, ali i obavezuju da kompletna organizacija tokom sva tri dana protekne u najboljem mogućem redu.

"Iskreno vjerujem da će ovaj šampionat biti najbolje organizovan do sada. Na to nas obavezuju i sve pohvale koje su stigle iz Evropske džudo unije i prije zvaničnog početka turnira. Obezbijedili smo sve kvalitetne preduslove, mobilisali sve raspoložive snage, vodili računa i o najsitnijim detaljima koji mogu uticati na kompletan utisak. Takmičari iz 40 zemalja, preko 500 učesnika i veliki broj stranih delegacija uvjeriće se da naša zemlja i naš Savez imaju potencijal i za održavanje drugih brojnih takmičenja iz ovog sporta", kategoričan je direktor predstojećeg EP Miodrag Kankaraš.

Prvog dana šampionata u Baru nastupiće i deset naših reprezentativaca. U izuzetno jakoj konkurenciji, mladi crnogorski džudisti pokušaće da na najbolji mogući način brane boje zemlje domaćina.

"Konkurencija je izuzetno jaka, o čemu najbolje i svjedoči broj učesnika koji je rekordan. Imali smo kvalitetan trenažni proces, a od naših takmičara očekujemo dobre rezultate. Prvog dana šampionata u Baru u kategoriji djevojčica do 40 kg nastupiće Dijana Cvijović, do 44 kg Sandra Nikčević, a do 48 kg Aleksandra Joksimović i Nikolina Damjanović. U muškoj konkurenciji čast Crne Gore braniće u kategoriji do 50 kg Marko Tadić i Vuk Đurović. Do 55 kg nastupiće Jusuf Nurković i Novo Raičević, a u kategoriji 60 kg Benin Kalač i Janko Vulović. Formu smo tempirali za ovo takmičenje", rekao je sportski direktor Džudo Saveza Crne Gore Dragan Mrvaljević.

Kvalifikacione borbe prvog dana počinju od 10 časova. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 17 časova, a pola sata nakon toga u dvorani „Topolica“ uslijediće i prve finalne borbe.

Bonus video: