Ponovljeno suđenje za smrt radnika štamparije "Roto slog"

Povrede je zadobio i Podgoričanin Boban Pejović, suvozač u Ćirovićevom „audiju”
0 komentar(a)
Roto slog, Foto: Arhiva Vijesti
Roto slog, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.06.2012. 18:46h

Na ponovljenom suđenju Ratku Ćiroviću i Dejanu Jankoviću, optuženima za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, sudija Maja Zeković i advokati su se složili da je neophodno pozvati vještake beogradskog Saobraćajnog fakulteta, koji su radili dopunu nalaza i mišljenja, kako bi razjasnili navode iz sačinjenog nalaza.

Sudija Goran Đuković, koji je u ponovljenom postupku tražio izuzeće, osudio je u martu prošle godine Jankovića na dvije godine zatvora, a Ćirovića oslobodio krivice, za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli nekadašnji radnici štamparije „Roto slog” Marina Novaković i njen kolega Veselin Jovanović, do koje je došlo nakon sudara “audija”, kojim je upravljao Ćirović i „golfa” koji je vozio pokojni Jovanović.

Nakon čitanja dopune nalaza i mišljenja beogradskog fakulteta, u kojem se, između ostalog, navodi da im nije poznato gdje se nalazi skretanje za Farmake, sudija i advokati su prokomentarisali da to uopšte nije ni bitno, jer im je rečeno koliko metara ima od tog skretanja do skretanja na kom se dogodila tragedija.

“Vještak bespotrebno komplikuje, neophodno je da dođu lično”, rekao je advokat oštećene porodice Jovanović, Branislav Lutovac.

Proširena istraga nakon 15 dana

Tragedija se dogodila u oktobru 2004. u Donjoj Gorici. Ćirović se autom kretao iz pravca Cetinja i kod skretanja prema Osnovnoj školi „Vlado Milić” prešao u suprotnu traku i udario u Jovanovićev „golf”.

Petnaestak dana nakon nesreće, istraga je proširena i kao osumnjičeni se pojavio i Janković, koji je vozio “opel” i na raskrsnici kod Farmaka skretao lijevo, navodno presjekavši put Ćiroviću, usljed čega je ovaj pri brzini od 80 km/h prešao u lijevu traku i udario “golf”. Jovanović i Novaković, koja je sjedjela na mjestu suvozača u “golfu” poginuli su na mjestu, a njihova koleginica Indira Kožar, koja je bila na zadnjem sjedištu, zadobila je teške povrede.

Povrede je zadobio i Podgoričanin Boban Pejović, suvozač u Ćirovićevom „audiju”

Povrede je zadobio i Podgoričanin Boban Pejović, suvozač u Ćirovićevom „audiju”.

Za krivično djelo koje se Ćiroviću i Jankoviću stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Suđenje se nastavlja 10. septembra.

Bonus video: