DŽUDO

Ćupić i Todorović slavili na Evropskom kupu

Nastupila su dvojica džudista, Lazar Ćupić iz podgoričkog Milenijuma i Danilo Todorović iz DžK Tivat, i obojica su zaslužila najvišu stepenicu na pobjedničkom postolju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 22:07h

Reprezentacija Crne Gore ostvarila je maksimalan učinak na Evropskom kupu za starije pionire u mađarskom Đeru. Nastupila su dvojica džudista, Lazar Ćupić iz podgoričkog Milenijuma i Danilo Todorović iz DžK Tivat, i obojica su zaslužila najvišu stepenicu na pobjedničkom postolju.

U konkurenciji boraca iz 14 zemalja, Moldavija, Rumunija, Turska, Mađarska, Poljska, Bugarska, Češka, Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Slovačka i Švajcarska, sa ukupno 350 takmičara.

Ćupić je u kategoriji do 66 kilograma bio slobodan u prvom kolu, u drugom je slavio nad Poljakom Maksimilom Bogdalom, a potom i nad Hrvatom Tomom Čiznićem. U polufinalu je borac Milenijuma i trenera Zorana Prelevića, Ćupić, savladao Čeha Vojteka Plateka a u finalu i prvaka Mađarske, Gaštona Somođija.

I učenik Ivice Mančića, Todorović, je imao težak put do zlata u kategoriji do 81 kilogram, iako je i on bio slobodan na startu. Potom je redom rušio Poljaka Vožčijeka Gružnika, Rumuna Sandra Vandina, Mađara Danijela Sađija, a u finalu i Slovenca Nika Gorjaka.

Preporučujemo za Vas