U Baru trgovao sa 50, u Budvi uhvaćen sa još 4.400 lažnih eura

Falsifikovani euri – ukupno 4.450 eura (89 novčanica u apoenima od po 50 eura) su upućeni u Forenzički centar na vještačenje
99 pregleda 0 komentar(a)
falsifikovanje novca, falsifikat, Foto: Uprava policije
falsifikovanje novca, falsifikat, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 20.06.2012. 15:05h

Službenici Uprave policije uhapsili su državljanina Republike Srbije Aleksandra Stojanića (37) iz Beograda, spriječili stavljanje u promet falsifikovane novčanice u apoenu od 50 eura i od osumnjičenog oduzeli još 4.400 falsifikovanih eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, nakon prijave građanina, sproveli operativno–taktičke mjere i radnje kojima je spriječeno stavljanje u promet i rasturanje falsifikovanih novčanica.

Policijski službenici su, 18. juna, u komunikaciji sa vlasnikom jedne trgovinske radnje u Baru, koji je prijavio da je nepoznato lice u njegovoj radnji stavilo u promet falsifikovanu novčanicu u apoenu od 50 eura, identifikovali i lišili slobode Stojanića.

On je potom, uz krivičnu prijavu, priveden ga Osnovnom državnom tužiocu u Baru, koji mu je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje novca, odredio pritvor do 48 sati.

Od vlasnika trgovinske radnje je oduzeta predmetna falsifikovana novčanica.

Preduzimajući dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju kriminalne aktivnosti službenici Sektora kriminalističke policije su došli do sumnje da je Stojanić u stanu koji je iznajmio u Budvi, sakrio određenu količinu falsifikovanih novčanica – eura.

Službenici PJ Budva su potom, postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres navedenog stana i tom prilikom pronašli falsifikovanih 4.400 eura, odnosno 88 faslifikovanih novčanica u apoenima od 50 eura. Novčanice su izuzete sa lica mjesta, kao i tragovi izvršenja krivičnog djela.

Službenici PJ Budva su danas Osnovnom tužiocu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv Stojanića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje novca.

Falsifikovani euri – ukupno 4.450 eura (89 novčanica u apoenima od po 50 eura) su upućeni u Forenzički centar na vještačenje.

Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju razotkrivanja i procesuiranja svih činjenica vezanih za ovaj događaj, kao i identifikovanju eventualno drugih lica koja se bave stavljanjem u promet i rasturanjem falsifikovanih novčanica na teritoriji Crne Gore.

Bonus video: