Solidni rezultati na Svjetskom Kupu u Minhenu, nov crnogorski rekord Miloša i Anđele

0 komentar(a)
Miloš Božović i Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore, Streljački savez Crne Gore
Miloš Božović i Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore, Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 30.05.2018. 11:51h

Četvoro crnogorskih strijelaca nastupilo je na posljednjem ovogodišnjem Svjetskom kupu, koji je održan u Minhenu.

Za naše strijelce to je bio prvi ovogodišnji nastup isključivo zbog, kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore “skromne materijalne situacije i nemogućnosti da se finansijski isprate najvažnija svjetska nadmetanja”.

Crnogorsku ekipu činila su četiri strijelca, Miloš Božović (puška), Nevena Šaranović i Jelena Pantović (obje pištolj), te Anđela Miličković koja je sa Božovićem nastupila u disciplini mix timovi puška.

“Ostvareni su solidni rezultati, Božović 612,4, Šaranovićeva 550, Pantovićeva 559, te novi rekord Crne Gore za mix timove – Miličković-Božović od 819,8 bodova. Rezultati su mogli biti i bolji, ako se ima u vidu da svi strijelci redovno pucaju bolje rezultate od starta sezone. Međutim, Kup u Minhenu je najveća svjetska pozornica streljaštva, pa je nedostatak iskustva za prvi nastup na Svjetskom Kupu u godini morao da uzme danak. I pored toga, strijelci se vraćaju s rekordom i sa potrebnim samopouzdanjem pred Svjetski juniorski Kup u Sulu, a naročito pred najvažnije takmičenje sezone, Svjetsko Prvenstvo u Južnoj Koreji”, navodi se u saopštenju.

Crnogorski selektor Stanko Laban je kazao da je “serija Svjetskih kupova završena kako se i očekivalo”.

“Okupilo se više od 800 strijelaca. Postigli smo dobre rezultate, ali ukupan nivo rezultata na Kupu je bio izuzetan, u pojedinim disciplinama na granici mogućeg. Kao i obično, okupili su se najbolji svjetski strijelci. Nismo imali mnogo sreće, nadamo se da će nam se sve vratiti na najvažnijem takmičenju sezone, Svjetskom prvenstvu u septembru. Minhen nam je u velikoj mjeri bio u službi priprema za šampionat planete. Bez obzira što strijelci nisu imali prilike da se u punoj mjeri pripreme za Minhen, ostvareni učinak je dobar, a s druge strane vidjeli smo koje su nam najslabije tačke”, rekao je Laban.

U Minhenu su učestvovali strijelci iz 54 zemlje, a do medalja su došli takmičari iz 12 zemalja. Dominirali su Kinezi sa 12 odličja, a oboreno je ili izjednačeno devet svjetskih seniorskih i tri juniorska rekorda.

Bonus video: