Vrhovac tvrdi da se nije svađao sa Rakočevićem: Bila je to sačekuša

"Bio sam u jednoj agenciji poslovno... Držao sam neke papire dok sam izlazio, kada sam čuo pucanj. Mašković je bila nekoliko metara udaljena od mene”
432 pregleda 0 komentar(a)
pucnjava, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
pucnjava, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 20.06.2012. 08:17h

Zlatibor Vrhovac, na koga je pucano u Kolašinu, saopštio je “Vijestima” da mu je prekjuče bila “pripremljena klasična sačekuša” i da nijesu tačne informacije, prema kojima je pucnjavi prethodila kratka svađa između njega i Marka Rakočevića, koji je ispalio hice.

Rakočević se sumnjiči da je u ponedjeljak, oko 12,30 časova u Ulici M.Bulatovića u Kolašinu, pucao u sugrađanina Zlatibora Vrhovca (23) i pri tom ranio njegovu ujnu, švedsku državljanku Anu Mašković. Mašković je pogođena u nogu i van je životne opasnosti.

Zamjenica Višeg državnog tužioca Ljubinka Madžgalj juče je, nakon saslušanja, odredila 48-časovno zadržavanje Rakočeviću, osumnjičenom da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vrhovac je potvrdio da sukob sa Rakočevićem datira od ranije, kada ga je navodno je u jednoj kolašinskoj diskoteci isjekao slomljenom flašom po licu.

Vrhovac je rekao da je cio Kolašin znao šta se sprema, da su to znali brojni policijski inspektori, ali da niko nije reagovao.

"Bio sam u jednoj agenciji poslovno... Držao sam neke papire dok sam izlazio, kada sam čuo pucanj. Mašković je bila nekoliko metara udaljena od mene”, kazao je on.

Potvrdio je da sukob sa Rakočevićem datira od ranije, kada ga je navodno je u jednoj kolašinskoj diskoteci isjekao slomljenom flašom po licu.

"Ne poričem da je bilo svađe, ali nije mi jasno zašto je pucao u njenom pravcu, a ne u mene”, kazao je on.

Kazao je da su ga policajci, nakon pucnjave, pretresli, njegovu torbicu i automobil, ali da nijesu našli oružje.

"Istraga će utvrditi da nijesam pucao, niti se tog dana svađao sa Rakočevićem".

"Istraga će utvrditi da nijesam pucao, niti se tog dana svađao sa Rakočevićem"

Objasnio je da ga je jedan od policijskih inspektora nedavno zvao da dođe u kolašinski SUP i da izjavu, iako je bio neradni dan.

"Nekoliko puta sam odbio, a onda prihvatio da pođem. Čum sa stigao, u isto vrijeme, stigli su prijatelji Rakočevića. Sumnjam da su neki inspektori umješani u pravljenju moje sačekuše”, kazao je Vrhovac.

Rekao je da se nada da će neko od policijskih funkcionera konačno vidjeti šta se dešava i da će ga spasiti.

"U protivnom, moraću sam da se branim... Ovo je vjerovatno povezano i sa suđenjem koje se vodi u Bijelom Polju”, rekao je on.

Pred vijećem sudije Jokana Varagića, u Višem sudu u Bijelom Polju u toku je postupak protiv sedmorice službenika beranske policije zbog pokušaja ubistva Vrhovca i Beranaca Zorana Vasovića i Nedjeljka Pekovića.

Icident se dogodio 2007. godine, kada je u pravcu te trojice, koji su se nalazili u džipu, ispaljeno više metaka.

Vasovića su dva zrna pogodila u noge, a Vrhovca u lijevo rame i nadlakticu.

Obračun u Beranama imao je ranije svoj epilog kada su se na optuženičkoj klupi našli Vasović zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, Peković za nedozvoljeno držanje oružja i Vrhovac za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Viši sud u Bijelom Polju oslobodio ih je od optužbe a takvu presudu potvrdio je i Apelacioni.

Bonus video: