reketiranje

Tražili mu 50.000 i tukli ga u Splendidu?

Nakon saslušanja i uzetih izjava, prema ocjeni osnovnog tužioca, Vujović i Špadijer su oslobođeni
220 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Splendid, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Splendid, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.03.2019. 17:05h

Baranin Amir Peročević ( 45) podnio je budvanskoj policiji krivičnu prijavu protiv Cetinjana Ivana Vujovića i Alekse Špadijera, zbog pokušaja reketiranja i ugrožavanja bezbjednosti, dok su u nedjelju zajedno bili u holu elitnog bečićkog hotela "Splendid".

Kako je "Vijestima" potvrđeno, Peročević u prijavi policiji tvrdi da su ga Cetinjani, sa kojima se dogovorio da se nađu u "Splendidu", u nekoliko navrata posjećivali u Baru i tražili da im isplati 50 hiljada eura.

Peročević je ispričao policiji da su Cetinjani dva puta dolazili na njegovo gradilište i tražili novac, zbog čega je on i prihvatio da se sastanu u Budvi, kako bi raščistili račune.

Nakon što su se našli, sjeli su za sto lobi bara na recepciji hotela. "Vijestima" je iz uprave "Splendida" potvrđeno da su sva trojica sjedjela za istim stolom i da su pili piće oko 20 minuta.

Nakon izvjesnog vremena, prema riječima hotelskog obezbjeđenja, Peročević je iznenada ustao i prišao jednom od pripadnika obezbjeđenja, koji je bilo ispred ulaza u hol, traživši od njega da zove policiju, jer ga dvojica Cetinjana ugrožavaju i udaraju.

Obezbjeđenje je odmah pozvalo policiju. U međuvremenu, Cetinjani su platili račun konobaru i sasvim mirno prošli pored Peročevića i obezbjeđenja, ušli u svoj automobil i napustili „Splendid".

Negirali optužbe

Policijski službenici su ubrzo stigli u hotel, i saslušali Peročevića koji im je ispričao o šta se desilo u "Splendidu".

Nakon toga, obaviještena je patrola, koja je na putu ka Cetinju zaustavila vozilo i Vujovića i Špadijera privela na saslušanje.

Peročević je u policiji ispričao da su ga njih dvojica, dok su sjedjeli za stolom, nekoliko puta udarili i pokušali da ga reketiraju tražeći mu novac.

Nakon saslušanja i uzetih izjava, prema ocjeni osnovnog tužioca, Vujović i Špadijer su oslobođeni

Vujović i Špadijer u svojoj izjavi negirali su da su na bilo koji način ugožavali Peročevića, kao i da su tražili novac. Tvrdili su da je u pitanju neraščišćen poslovni odnos. Saopštili su i da im je Peročević ostao dužan novac iz zajedničkog posla.

 Nakon saslušanja i uzetih izjava, prema ocjeni osnovnog tužioca, Vujović i Špadijer su oslobođeni, a kako je "Vijestima" rečeno, najvjerovatnije će odgovarati za nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Peročević se inače bavi građevinskim biznisom, dok se Vujović, koji je nekada bio jedan od članova obezbjeđenja podgoričkog biznismena Veska Barovića, bavio ugostiteljstvom.