Radi se na nastavku filma "Wanted"

Reditelj filma je objasnio da će radnja filma slijediti Veslija Gibsona, lika koji je tumačio Mekavoj, ali ovoga puta sa nevjerovatnim obratom
99 pregleda 0 komentar(a)
Džejms Mekavoj, Foto: Goodfilmguide.co.uk
Džejms Mekavoj, Foto: Goodfilmguide.co.uk
Ažurirano: 19.06.2012. 18:24h

Konačno se počelo raditi na nastavku filma "Wanted", čije je dalje snimanje najavio sam režiser Timur Bekmambetov. On je objasnio da se trenutno razvija scenarij za film "Wanted 2" , koji će, kada bude završen, zaista šokirati publiku.

"Prije tri sedmice se desila nevjerovatna stvar. Već tri ili četiri godine nismo radili ništa vezano za film. Jednostavno smo stali. A onda sam, prije tri sedmice, došao na tu ideju i svi su je zavoljeli. Mislim da smo sada na pravom putu. Pišemo scenarij koji će zaista biti šokantan", kazao je Bekmambetov za The Playlist.

U originalnom filmu "Wanted", koji je baziran na stripu Marka Millara i J. G. Jonesa, glavne uloge su tumačili Džejms Mekavoj i Anđelina Džoli. Budžet za snimanje filma je iznosio 75 miliona dolara, a ukupno je zaradio 341 milion.

Reditelj je objasnio da će radnja filma slijediti Veslija Gibsona, lika koji je tumačio Mekavoj.

"To je nastavak priče. U glavnoj ulozi je Vesli Gibson. Svi drugi su mrtvi i sasvim je logično da ih ne možete ponovo oživjeti. Priča je o istom liku, istoj mitologiji, ali sa nevjerovatnim obratom", dodao je Bekmambetov. Datum izlaska filma još uvijek nije precizno određen.

Bonus video: