OTVARANJE 10. JULA

Svjetski umjetnici na festivalu "Dani muzike - Herceg Novi"

Festival će otvoriti Anderj Diev, pijanista iz Rusije, a na koncertu će biti izvedena djela Debisija, Šopena, Rahmanjinova i Šostakoviča
0 komentar(a)
boris kraljević, Foto: Comedia.cat
boris kraljević, Foto: Comedia.cat
Ažurirano: 19.06.2012. 11:06h

Međunarodni festival “Dani muzike - Herceg Novi”, biće otvoren 10. jula, a ovogodišnja selekcija umjetničkog direktora manifestacije Borisa Kraljevića obuhvatila je umjetnike iz deset zemalja svijeta.

Festival, koji ove godine prolazi u 29. izdanju, će otvoriti Anderj Diev, pijanista iz Rusije, a na koncertu koji će biti održan u Dvorani Park biće izvedena djela Debisija, Šopena, Rahmanjinova i Šostakoviča.

U četvrtak, 12. jula u okviru programa “Podijum mladih umjetnika” predstaviće se Milena Kaluđerović (klavir), Aida Mušanović (klavir), Aleksandar Arsić (truba), Xu Xiaoan (harmonika). Na programu će biti djela Skarlatija, Lista, Šumana...

U petak, 13. jula, koncert će održati Sung Hi Park, sopran iz Južne Koreje i Patrik Dheur, pijanista iz Belgije.

U srijedu, 18. jula, održaće koncert Lućiano Pompilino, gitara i kvartet “Prima Vista” iz Poljske

Nedjelju, 15. jul, obilježiće violinista Silvano Minela i pijanistkinja Flavia Bruneto iz Italije.

U ponedjeljak, 16. jula, biće održan koncert Hjun Ju Ro, flauta, Beomjae Kim, flauta, Hju-Rin Jun, (klavir) iz Južne Koreje, a sljedećeg dana, 17. jula, publici će se predstaviti kvartet “Prima Vista” iz Poljske.

U srijedu, 18. jula, održaće koncert Lućiano Pompilino, gitara i kvartet “Prima Vista” iz Poljske.

Kvartet će nastupiti i posljednje večeri festivala “Dani muzike” kada će publika biti u prilici da još jednom čuje Sung Hee Park i pijanistu Borisa Kraljevića.