Guitar art summer fest: Okupljanje gitarista u Novom

Međunarodna manifestacija će i ovog ljeta okupiti klasične, kao i gitariste svih profila
61 pregleda 0 komentar(a)
Guitar art 2017., Foto: Privatna arhiva
Guitar art 2017., Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.05.2018. 07:46h

Program 13. Guitar art summer festa, koji ćese održati u Herceg Novom od 15. do 20. avgusta, dogovoren je na sastanku čelnika Festivala i Opštine. Ova međunarodna manifestacija i ovog ljeta okupiće klasične i gitariste svih profila:

Peter Giran & Anima Musicae - kamerni orkestar iz Mađarske, Giorgos Georgopoulos – kvartet iz Grčke, Dušan Bogdanović iz Sjedinjenih Američkih Država, SWINGROWERS ansambl iz Italije, Bojan Ivanovski ansambl iz Srbije, Linda Chatterton i Maja Radovanlija iz Amerike odnosno Srbije i Youn Woo Park Trio iz Koreje. Crnu Goru u okviru glavnog programa i Gitarskih integracija predstavljaće najbolji crnogorski studenti i učenici klasične gitare.

I ove godine, osim koncernih aktivnosti, planirane su majstorske radionice, ali i poseban, sasvim novi program sa velikim brojem učesnika “Herceg Novi Guitar Day”, predavanja i promocije, kao i segment na koji je publika već navikla “Guitar Visual Art” u saradnji sa galerijom „Sue Ryder“.

Prva izložba “Beogradski i hercegnovski gitaristi” retrospektivno će predstaviti najveća imena beogradske i hercegnovske rok, džez, etno i klasične gitare, a druga “Vrijeme drveća” vizuelnu umjetnicu iz HN Izabelu Matoš.

Bonus video: