Podgorica: Rasvijetljene tri krađe, jedna osoba uhapšena

54 pregleda 1 komentar(a)
lopov, krađa, Foto: Shutterstock
lopov, krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.05.2018. 07:32h

Policija je rasvijetlila tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsila jednu osobu, a protiv dvije, od kojih je jedna maloljetna, podnijeli nadležnom tužiocu krivične prijave.

"Službenici CB Podgorica su, 28.05.2018. godine, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i tom prilikom lišili slobode A.E. (18) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, 22.03.2018. godine, u naselju Stari aerodrom, pratio oštećenu E.P. i prilikom dolaska u slijepu ulicu je fizički napao i od nje otuđio torbicu u kojoj je bio telefon i 17 eura. Policijski službenici su identifikovali, locirali i lišili slobode A.E. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se ovo lice privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo", saopšteno je iz Uprave policije (UP)

"Nadalje, službenici CB Podgorica su istog dana nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave u redovnom postupku prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv N.R. (27) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu B.K. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 27.05.2018. godine u večernjim časovimam, u ulici Đoka Miraševića otuđio parkirani električni bicikl marke „City bike“, koji nije bilo zaključan, i odvezao se u nepoznatom pravcu. Otuđeni bicikl je pronađen i vraćens vlasniku", dodaje se.

Službenici podgorčke policije su juče nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloljetnog B.H. (16) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krađu na štetu V.L.

"On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, 22. maja oko 08,20 časova, sa još jednim maloljetnim licem prišao oštećenom i iz džepa mu otuđio 10 eura, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta", zaključuje se.

Bonus video: