Smrt porodilje ispituje viši tužilac, obdukcija gotova

Ulcinjanka je preminula četiri sata nakon što je rodila djevojčicu. Komplikovani operativni zahvat nakon porođaja navodno zbog obilnog krvarenja nije uspio, uprkos naporima ljekara da joj spasu život
110 pregleda 3 komentar(a)
Naida Alović, Foto: Privatna arhiva
Naida Alović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.05.2018. 06:31h

Više državno tužilaštvo u Podgorici istražuje smrt Naide Alović iz Ulcinja, koja je preminula 1. maja u Kliničkom centru Crne Gore.

Portparolka tog tužilaštva Lepa Medenica rekla je da je obdukcija završena i da je tužilaštvo formiralo predmet.

Ona nije mogla da saopšti rezultate obdukcije, koju je naložilo to tužilaštvo.

Ulcinjanka je preminula četiri sata nakon što je rodila djevojčicu. Komplikovani operativni zahvat nakon porođaja navodno zbog obilnog krvarenja nije uspio, uprkos naporima ljekara da joj spasu život.

Porodiljin suprug Arjan Alović “Vijestima” je ranije kazao da su ljekari učinili sve što je u njihovoj moći. Sa druge strane, njen brat Rifat Đeljošaj, sumnjao je da su doktori preduzeli sve mjere da bi njegovu sestru sačuvali od fatalnog ishoda.

Iz KCCG su ranije kazali da je porodica upoznata o svim preduzetim mjerama tretmana pokojne porodilje i da je sve sprovedeno u skladu sa medicinskom doktrinom i važećim protokolima.

Đeljošaj je ranije inspektorima policije rekao da je njegova sestra prije sedam godina jedva izbjegla smrt nakon prvog porođaja u Baru. Njemu su ljekari, kako je prenio, rekli da njegova sestra nije redovno išla na preglede.

Bonus video: