Strugar zbog povrede predao meč

"Osjetio sam bol u toj nozi, Beloni je u pauzi iskusno primijetio da ne mogu da savijem lijevo koljeno i to je znalački iskoristio”, rekao je Strugar
439 pregleda 70 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2012. 21:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Iako je najavljivao da u trećem duelu protiv Francuza Frederika Belonija neće tražiti borbu iz blizine i napadati serijama udaraca, Ivan Strugar je odustao od zamisli i nošen prevelikom željom od samog starta je silovito nasrtao na protivnika.

Na njegovu žalost, bila je to taktika koja našem asu nije donijela ništa dobro - Beloni je svoje prednosti znao da iskoristi, treći put je savladao Strugara i zadržao pojas profesionalnog prvaka svijeta u lou-kiku do 88,6 kilograma WAKO federacije.

U prepunoj sali Ekspo arene u Beogradu Francuz je slavio prekidom nakon treće runde zbog povrede potkoljenice podgoričkog asa.

“Bio je ovo jako težak meč za mene, ali sam bio fantastično spreman, gotovo kao nikada u karijeri i zadržao sam šampionski pojas. Smatram da je presudio detalj iz druge runde kada je moj rival neoprezno primio dva lou-kika ispod lijevog koljena i već u trećoj rundi znao sam da samo treba da pogađam u isto mjesto jer sam uočio da ne može da savije tu nogu. Ipak, bez obzira na to, Strugar je nošen publikom bio jako opasan, ali sam, srećom, izbjegao neke njegove sjajne nalete”, kazao je Beloni, nakon 106. pobjede u karijeri, u kojoj je svega četiri puta poražen.

Početak meča nije obećavao dobre stvari po Francuza, pošto je as Aristona konstantno mijenjajući načine napada bio ubjedljivo bolji u prvoj rundi.

Međutim, u drugoj rundi Ivan se, nošen željom da što prije završi meč i osveti se za dva poraza u prethodnim okršajima, previše približio i prečesto ulazio u klinč koji više odgovara Francuzu.

To je Beloni znao da iskoristi da u odmicanju pogodi dva niska udarca nogom na isto mjesto, što se ispostavilo kao presudan detalj.

U trećoj rundi Ivan je isključivo forsirao ručnu tehniku, nebrojeno puta je lijevim direktom pogodio Belonija, ali time nije uspijevao da skrati distancu, što je Francuz koristio da udarcima nogom u povrijeđenu potkoljenicu dovede meč do kraja.

"Smatram da ste sve vidjeli, nijesam uspio da nametnem svoj stil borbe, jer mi je to bilo jako teško. Razlog tome je savršena tehnika Francuza koji fenomenalno napada i lijevom i desnom rukom, lijevom i desnom nogom. Osjetio sam bol u toj nozi, Beloni je u pauzi iskusno primijetio da ne mogu da savijem lijevo koljeno i to je znalački iskoristio”, zaključio je Strugar nakon 6. poraza u profesionalnom ringu, od kojih je čak tri doživio od Belonija koji jedini ima pozitivan skor u mečevima sa našim kik-bokserom.

Galerija

Bonus video: