"Da sam učitelj iz Crne Gore sad bih te ubo olovkom"

Kada se čas gitare okončao, Karadaglić je pričao o svojim uticajima i kako voli da svira kasno noću, ali zbog toga ima problema sa komšijama
0 komentar(a)
Miloš Karadaglić, Foto: Soundcheckmusicblog.com
Miloš Karadaglić, Foto: Soundcheckmusicblog.com
Ažurirano: 15.06.2012. 16:17h

Poznati britanski list "Telegraf" ponovo je na svojim stranicama dio prostora posvetio Milošu Karadagliću, "crnogorskom čarobnjaku gitare" kako ga u svom članku opisuje novinar Adam Sviting.

Britanski novinar potražio je pomoć od Karadaglića kako bi naučio da odsvira neka klasična ostvarenja pisana za špansku gitaru.

"Da sam učitelj iz Crne Gore sad bih te ubo olovkom", govori gitarista novinaru nakon njegovog prvog pokušaja da odsvira popularni standard "Lagrima" Fransiska Tarege.

Nakon što je konačno, uz oduševljenje, naučio Svitinga osnovama, Karadaglić mu je objasnio da mora vježbati tri do četiri sata svakog dana, naredne tri sedmice, kako bi bio spreman da odsvira ´Lagrimu` na koncertu.

Sviting u tekstu piše da je impresioniran pedagoškim sposobnostima poznatog gitariste.

Kada se čas gitare okončao, Karadaglić je pričao o svojim uticajima i kako voli da svira kasno noću, ali zbog toga ima problema sa komšijama.

"Moj komšija sa sprata ispod bi viknuo `Tišina`, a ja bih mu odgovorio `Zar ne shvataš da dobijaš nekoliko hiljada funti muzike besplatno?`.

Međutim, nije shvatio šalu, pa sam morao da prestanem", ispričao Karadaglić britanskom novinaru.

Bonus video: