Uhapsio maloljetnicu, pa je prisiljavao da mu bude djevojka

U policijskoj stanici J. M. je navodno maltretirana, i prisilno zadržana oko dva sata, bez naredbe suda i dostavljanja zapisnika
26 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 11:46h

Maloljetna J.M. iz Pljevalja, koja je navodno bez osnova pritvorena i maltretirana u policijskoj stanici, na svojoj koži je osjetila kako izgleda kada policajci zloupotrijebe ovlašćenja.

Slučaj J.M. je zaveden u godišnjem izvještaju Savjeta za građansku kontrolu rada policije tokom prošle godine u koji su "Vijesti" imale uvid.

Prema informacijama koje je dobio Savjet, tada maloljetna djevojka se 18. maja prošle godine sa drugaricom N.B. šetala u centru Pljevalja, kada ju je naočigled mnogobrojnih svjedoka policija uz upotrebu fizičke sile uhapsila, bez saopštavanja razloga za privođenje i Iegitimisanja koje je zahtijevala.

U policijskoj stanici J. M., koja sada ima 18 godina, navodno je maltretirana, i prisilno zadržana oko dva sata i pretresana bez naredbe suda i dostavljanja zapisnika.

Tada su joj policajci oduzeli mobilni telefon radi pregledanja privatnih razgovora.

Nakon što je puštena iz pritvora, djevojka se na postupanje M. K., rukovodioca Filijale za borbu protiv droge u Pljevljima, obratila NVO "Inicijativi za ljudska prava".

Prema dokumentu Savjeta, ona je optužila M.K. da je tokom zadržavanja u policijskoj stanici, ali i ranije, namjeravao i vršio pritisak na na nju da bude u emotivnoj vezi sa njim.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Šta kažu iz NVO "Inicijativom za ljudska prava"
  • Saopštenje Uprave policije
  • Zašto J.M. sada ne želi da daje izjave

Galerija

Bonus video: