Čar želi Tajsona u svom uglu za meč sa Kličkom

"Ukoliko ne uspijem da se dogovorim sa Ulijem Vagnerom, koji mi je prioritet, pokušaću da kontaktiram sa Majkom Tajsonom u subotu u Las Vegasu", rekao je Čar njemačkom listu Bild.
0 komentar(a)
Majk Tajson, Foto: Milliondollartattoo.com
Majk Tajson, Foto: Milliondollartattoo.com
Ažurirano: 15.06.2012. 10:27h

Njemački bokser libanskog porekla Manuel Čar rekao je danas da razmišlja da angažuje nekadašnjeg svjetskog šampiona Majka Tajsona za trenera pred meč za naslov WBC prvaka u teškoj kategoriji protiv Ukrajinca Vitalija Klička.

"Ukoliko ne uspijem da se dogovorim sa Ulijem Vagnerom (čuveni njemački trener), koji mi je prioritet, pokušaću da kontaktiram sa Majkom Tajsonom u subotu u Las Vegasu", rekao je Čar njemačkom listu Bild.

Čar, koji ima nadimak "njemački pancer" je neporažen tokom profesionalne karijere a zabilježio je 21 trijumf.

Ipak, i pored ugovorenog meča sa šampionski pojas WBC verzije koji bi trebao da se održi u julu "Pancer" trenutno nema trenera.

Tajson, koji je bio najmlađi svjetski šampion u istoriji boksa završio je karijeru punu uspona i padova 2005. godine, poslije dva uzastopna poraza.

Meč za titulu najavljen je kao posljednji u karijeri Vitalija Klička koji je trenutni šampion u WBC verziji, a tokom karijere je nosio i pojas WBO šampiona.

On je najavio da će se poslije meča u Ukrajini oprostiti od boksa i posvetiti političkoj karijeri u njegovoj partiji Ukrajinske demokrtakse alijanse za promjene pred izbore u oktobru.

Kao bokser Ukrajinac je zabilježio 44 pobjede i samo dva poraza i prvi je profesionalni bokser koji je stekao akademsku titulu doktora nauka zbog čega nosi nadimak doktor gvozdena pesnica.

Bonus video: