ATLETIKA

Slađana Perunović na Žabljaku brusi formu za predstojeća takmičenja

83 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Stošić i Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Kristijan Stošić i Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 05.04.2019. 00:05h

Crnogorska atletska reprezentativka Slađana Perunović, sa svojim trenerom Dragom Musićem i sparing partnerom Kristijanom Stošićem, ovogodišnjim pobjednikom Beogradskog maratona, već deset dana se nalaze na pripremama na Žabljaku, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Perunovićeva će na Žabljaku ostati do 6. juna, a ove pripreme sprovodi kako bi što bolje dočekala predstojeća takmičenja, Prvenstvo malih zemalja u Lihenštajnu, gdje će nastupiti u disciplini 3.000 m i Mediteranske Igre u Taragoni, gdje će našu zemlju predstavljati u polumaratonu.

"Na Žabljaku, gdje je naša stara baza, radimo po planu i programu za 2018. godinu uz kontuiranu podršku ASCG. Slađana ulazi u najbolje godine za bavljene maratonskim trčanjem. Zato smo angažovali i sparing partnera iz Srbije, kako bi se što bolje spremili za predstojeća takmičenja i napravili uvod za završne pripreme koje planiramo u julu kako bi Slađana što bolje predstavljala Crnu Goru na Evropskom Prvenstvu u Berlinu, gdje imamo u planu i ispunjenje norme za Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine. Žabljak, je idealno mjesto za obavljanje ovog dijela trenažnog procesa. Takođe, imamo i odlične uslove u pansionu Javorovača, što se tiče smještaja, a i ishrane, koju je za Slađanu napravila doktorka Ljiljana Žižić, koja je inače specijalista za program ishrane sportista", istakao je trener Drago Musić.