Vilotijević ponovio da je Zoran Šapurić pucao

Zoran M. Šapurić je optužen da je ubio Kankaraša 12. januara 2008., dok je Srđan S. Radulović optužen za ranjavanje Marka Vilotijevića
687 pregleda 8 komentar(a)
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.06.2012. 10:01h

Marko M. Vilotijević iz Nikšića, kazao je da je vidio Zorana Šapurića kako drži pištolj i puca na pokojnog Milutina Kankaraša.

On je u Višem sudu pojašnjavao razlike u svojim izjavama u kojima je svjedočio o ubistvu Milutina N. Kankaraša i o sopstvenom ranjavanju u kafani "VS" u Kočanima kod Nikšića.

Zoran M. Šapurić je optužen da je ubio Kankaraša 12. januara 2008., dok je Srđan S. Radulović optužen za ranjavanje Marka Vilotijevića.

Vilotijević je objasnio kako je počeo sukob u kafani "VS".

"Na izlaznim vratima sreo sam Bojana Šćekića i sa njim sam se sukobio. Tada sam čuo dva pucnja koja su dopirala spolja. Bila su to dva prigušena pucnja. Znam daje to bilo kada krećem ka izlazu kada me Šćekić udario pesnicom. Nakon toga, vidim da kafni prilazi Radulović, sa automatskom puškom u ruci, koji puca i pogađa me u desnu nogut Tada se povlačim unazad. Šapurić se zatim pojavio na ulaznim vratima. Čuo sam i vidio da čovjek puca dva-tri puta. Vidio sam pištolj u njegovim rukama. Na samom pragu je bio Šapurić, kada je u rukama držao pištolj i pucao na Kankaraša. Ruke ispružene sa pištoljem su mu bile na pragu, a tijelo van lokala", tvrdi Vilotijević.

"Vidio sam pištolj u njegovim rukama. Na samom pragu je bio Šapurić, kada je u rukama držao pištolj i pucao na Kankaraša"

Šapurićev branilac, advokat Dragan Mitrić naveo je da se Vilotijević nije izjasnio o brojnim razlikama u svojim iskazima, o položaju Kankaraša, kretanju i ponašanju Šapurića, opisu pištolja.

Ponovno suđenje

Ranijom presudom Šapurić je bio osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinio i predmet vratio na ponovno suđenje.

U Odluci Apelacionog suda piše da sud nije utvrdio da je Šapurić posjedovao pištolj u tom događaju.

Piše i da tvrdnje Vilotijevića nijesu dokazane, niti daje on imao potporu u tim iskazima: "Prvostepeni sud će u ponovnom postupku otkloniti povrede postupka ukazane ovom presudom. Radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari, sud će ponovnim neposrednim opažanjem na licu mjesta ponovljenom rekonstrukcijom događaja, provjeriti odbrane optuženih i iskaz Vilotijevića, koji će se prethodno detaljno izjasniti u pogledu svih odlučnih činjenica, kao i provjeriti iskaze svjedoka Kovačević Čeda i Zindović Rajka i drugih svjedoka za koje nađe za potrebnim..." piše u odluci Apelacionog suda.

Suđenje se nastavlja 18. jula.

Bonus video: