Avdulu Dautoviću dvije i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge

Okrivljeni je na suđenju detaljno ispričao događaj navodeći da se ne sjeća da je nožem povrijedio suprugu
64 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić suđenje Viši sud, Foto: Beća Čoković
Duško Šarić suđenje Viši sud, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 13.06.2012. 14:19h

Vijeće sudije Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju osudilo je na dvije i po godine zatvora Avdula D. Dautovića (56) zbog pokušaja ubistva supruge Mare.

Dautović se teretio da je 20. decembra prošle godine u porodičnoj kući u mjestu Balotići sa umišljajem pokušao da ubije suprugu kada je ubo oštricom noža u predjelu lijeve strane leđa,nanoseći joj tešku ubodnu povredu opasnu po život.

Okrivljeni je na suđenju detaljno ispričao događaj navodeći da se ne sjeća da je nožem povrijedio suprugu. Iznio je da 32 godine žive u braku i da imaju troje punoljetne djece.

"Namjeravao sam da popijem flašu piva zbog čega je došlo do „nesporazuma“ između mene i sina Selvera koji mi je govorio: “Ti piješ, a ja klanjam“. Tada me gurnuo i pao sam preko kauča, kada sam osjetio bol preko desne slabine. Došao sam do sudopere sa namjerom da uzmem čašu vode i u jednoj zdjeli zapazio noževe. Uzeo sam kuhinjski nož i pošao prema Selveru koji je uspio da izađe vani. Tada se u hodniku pojavila Mara. Upitao sam je: “Zbog čega Selver ponovo nasrće na mene. Ne sjećam se kada sam povrijedio suprugu, niti kada sam držao nož u ruci", ispričao je okrivljeni.

Vještak psihijatar dr Gordana Konatar konstatovala je da je Dautović u vrijeme izvršenja bio u stanju blagog pijanstva, te da je mogao da shvati značaj izvršenog krivičnog djela i upravlja postupcima.

Bonus video: