Strugar: Meč protiv Belonija će odrediti da li ću nastaviti karijeru

Beloni je 15. aprila prošle godine na poene pobijedio Strugara, a bio je bolji i početkom jula 2005. godine u polufinalu Grand pri trurnira u Parizu
194 pregleda 11 komentar(a)
Strugar - Beloni, Foto: Boris Pejović
Strugar - Beloni, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.06.2012. 13:11h

Crnogorski kik bokser Ivan Strugar kazao je da želi da pobijedi Frederika Belonija i da šampionski pojas ponovo vrati u Podgoricu.On je naglasio da su mu ambicije pobjedničke, bez obzira protiv koga i gdje se bori.Crnogorski kik bokser boriće se 16. juna u Beogradu protiv Francuza Frederika Belonija. Biće to revanš meč za titulu profesionalnog šampiona svijeta u kategoriji 88,6 kilograma, u disciplini lou kik, a planiran je da traje pet rundi po tri minuta. Beloni je 15. aprila prošle godine na poene pobijedio Strugara, a bio je bolji i početkom jula 2005. godine u polufinalu Grand pri trurnira u Parizu.

Strugar je naglasio da se od 25. januara priprema, da je kvalitetno odradio pripreme i da potpuno spreman dočekuje meč sa Belonijem.“Imam kvalitet da u fer i poštenoj borbi pobijedim Belonija. Ishod tog meča će dalje opredijeliti moju karijeru. Vjerujem da ću pokazati sve ono što nijesam u Podgorici”, kazao je Strugar na konferenciji za novinare. On je istakao da bez obzira kako će se završiti meč nije mogao biti bolje pripremlhjen nego što je sada."Pobijediće onaj ko nametne svoj stil borbe. Odgovara mu borba sa poludistance, boksuje serijeski i ako se prihvati taj stil borbe onda ga je teško pobijediti", rekao je Strugar.

Taj meč opredijeliće moju karijeru i od njegovog ishoda zavisiće da li ću se i nakon njega baviti ovim sportom

On je istakao da mora izbjegavati borbu iz blizine i da sa distance, pojedinačnim udarcima, bez ulazaka u seriju, pokuša da ostvari pobjedu."Očekuje me težak meč, ne samo fizički već i psihološki. Očekujem pobjedu i sve ću uraditi da pobijedim. Taj meč opredijeliće moju karijeru i od njegovog ishoda zavisiće da li ću se i nakon njega baviti ovim sportom", kazao je Strugar.Trener crnogorskog borca, Predrag Lekić, da meč ima višestruku težinu podsjećajući da se dva borca bore za šampionski pojas."Ono što smo uradili u pripremnom periodu daje mi za pravo da da budem optimista i da se nadam da se može vratiti šampionski pojas. Strugar se borio sa trojiciom boraca koji su ranga Belonija, od kojih suz dvojica dobili francuskog borca", rekao je Lekić.Menadžer crnogorskog borca Slobodan Nikić saopštio je da se organizator zbog složene ekonomske situacije i visoke cijene organizacije odlučio da meč ne bude održan u Crnoj Gori. “Odlučili smo se za Beograd jer će Strugar imati veliki broj navijača, a direktan prenos moći će da preuzme Televizija Crne Gore. Kao suorganizatori dužni smo da obezbijedimo oko 20 hiljada eura”, rekao je Nikić. On je pojasnio da će meč biti održan u dvorani Ekspo okviru finala Grand pri WAKO federacije. Prema njegovim riječima, dvorana Ekspo nalazi se u blizini Arene, a može da primi oko hiljadu i 200 mjesta, kao i da će oko 200 stolica biti obezbijeđeno u parteu.

“Odlučili smo se za Beograd jer će Strugar imati veliki broj navijača, a direktan prenos moći će da preuzme Televizija Crne Gore"

Predstavnik Uprave za sport i mlade Branislav Ivanović kazao je da je Ministarstvo prosvjete i sporta uvijek podržavala i u buduće će biti uz sportsiste koji na častan i dostojanstven način reprezentuju crnogorski sport u zemlji i inostranstvu.“Strugar to radi već duže, koji širi slavu crnogorskog sporta širom sviejta. Njegov doprinis razvoju sporta I kik boksa je nemjerljiv. Znam da želi, da može i da će pobijediti Belonija”, rekao je Ivanović.Predstavnik generalnog sponzora Montera konstrakšn Igor Beljuhno kazao je da ta kompanija učestvuje ne samo u biznisu i građevinarstvu već i u kulturnom i sportslkom životu.Početak manifestacije zakazan je za 21 sat, a borba između Strugara i Belonija zakazana je za 21 sat i 45 minuta.

Bonus video: