Čitav grad zna ko je pucao

“Slušali smo u sudu kada je Šapurić kazao da mi znamo ko je ubio našega Milutina. Znamo da je on po priči i svega što slušamo u sudu"
601 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Šapurić, Foto: Arhiva Vijesti
Zoran Šapurić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2012. 00:28h

Svjedočenjem Marka M. Vilotijevića, danas će u Višem sudu u Podgorici biti nastavljeno suđenje Nikšićaninu Zoranu M. Šapuriću, optužen za ubistvo Milutina N. Kankaraša u kafani “VS” u Kočanima kod Nikšića.

Okrivljeni Šapurić je iznoseći odbranu 6. juna pred vijećem sudije Branke Bošković u Višem sudu, zakleo se u grob svog brata i svoju djecu da nije ubio Kankaraša i da njegova porodica zna ko ga je ubio.

“Savjest mi je mirna i mirno spavam”, kazao je Šapurić.

Marko Vilotijević je na tom suđenju rekao, između ostalog, da je vidio da je Srđan Radulović pucao u njega iz automatske puške, da je zatim Šapurić na vratima lokala uperio pištolj u Kankaraša i pucao. Dodao je da je vidio da je s obje ruke držao pištolj sive boje sa koricama nalik na drvo i uperio u Kankaraša.

Reagujući na izjavu optuženog Šapurića u sudnici, a koju su “Vijesti” objavile, Zagorka Kankaraš, majka stradalog Milutina Kankaraša, rekla je: “Slušali smo u sudu kada je Šapurić kazao da mi znamo ko je ubio našega Milutina. Znamo da je on po priči i svega što slušamo u sudu. Naš Milutin se nikada ni sa kime nije svađao, niti ga je milicija ikada privodila.

Mi nijesmo imali pravo da progovorimo, i to sam htjela da kažem onaj dan u sudu. Moj sin je pošteno živio i krst nosio. Ako su zavađeni Vilotijevići i Radulovići, mi sa tim ništa nismo imali.

Zbog čega je pucao u mog sina. Šta mu je skrivio? Ja njega ne bih, pa sve i da imam pištolj. Moj sin je radio u manastiru. Mi smo svi vjerovali u Boga i svoju đecu sam učila da ne nose oružje. Sud je čuo šta je kazao svjedok Vilotijević i čitav grad zna da je on pucao”, kazala je majka pokojnog Milutina.

Prema optužnici, Zoran Šapurić je optužen da je ubio Milutina Kankaraša 12. januara 2008. oko 2.30 časova u kafani “VS” u naselju Kočani kod Nikšića. On je do sada dva puta osuđivan na 14 godina zatvora zbog ubistva Kankaraša, dok je na pet godina zatvora osuđen Srđan S. Radulović zbog ranjavanja Marka M. Vilotijevića. Po žalbi advokata i tužioca, Apelacioni sud je ukinuo presudu.

Bonus video: