Žižić pokušao da se ubije u ZIKS-u

Žižić u spuškom zatvoru izdržava jedanaestogodišnju kaznu za ubistvo supruge Zlatije (55)
287 pregleda 1 komentar(a)
Simo Žižić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Simo Žižić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.06.2012. 09:21h

Osuđenika Sima Žižića (56) iz Šavnika, službenici obezbjeđenja ZIKS-a i zatvorenici spriječili su juče da oduzme sebi život vješanjem.

Zatvorenici sa kojima su "Vijesti" juče razgovarale tvrde da je Žižić pokušao da se ubije, jer ima zdravstvenih problema, a navodno nema adekvatnu medicinsku njegu.

Žižić u spuškom zatvoru izdržava jedanaestogodišnju kaznu za ubistvo supruge Zlatije (55).

“Žižić je jako bolestan i svakodnevno pada zbog jačine bolova, a neće da ga odvedu na liječenje. Obraćao se ombudsmanu i tražio je da mu omoguće liječenje, ali ništa nije promjenjeno. Danas je oko pola četiri pokušao da se objesi, pretpostavljamo da je zbog toga”, kazali su osuđenici "Vijestima".

Žižić je, prema nezvaničnim informacijama, omču napravio pomoću pertli sa svoje obuće.

Uprva ZIKS-a negirala je navode zatvorenika, da Žižić ima neadekvatnu medicinsku njegu.

“Žižić je jako bolestan i svakodnevno pada zbog jačine bolova, a neće da ga odvedu na liječenje"

“Ima zdravstvenih problema sa želucem, tačnije bol u želucu, ali redovno uzima terapiju, s tim što je njegovo mišljenje da ima maligni tumor u želudcu. U zajedničkom toaletu juče je pokušao da se objesi, što je primjećeno i službenici su ga spriječili u tome.

Nakon pokušaja samoubistva, odvezli smo ga u Klinilčki centar Crne Gore na zdravstveni pregled. Nema ozbiljnih povreda, a sada će u skladu sa procedurom biti pod posebnim tretmanom medicinske službe i službe obezbjeđenja. O ovom događaju obavještena je policija i uviđaj je u toku”, rečeno je "Vijestima" iz ZIKS-a.

Ubio i zakopao ženu

Simo Žižić osuđen je jer je 9. juna 2010. godine u selu Strug, ispred porodične kuće s umišljajem ubio svoju suprugu Zlatiju, koju je više puta udario metalnom šipkom u predjelu glave dok mu je ona bila okrenuta leđima.

Žena je od udaraca pala na zemlju, nakon čega je Simo okrenuo na leđa, obmotao oko njenog vrata kanap i stezao sve dok kod kod nje nije nastupila smrt usled ugušenja.

Poslije je suprugu zakopao u blizini porodične kuće, da bi prikrio izvršenje krivičnog djela, a 19. juna prijavio je njen nestanak policiji, kada je ispričao da njegova supruga ne dolazi kući od 9. juna i da se ranije dešavalo da zbog čestih svađa, odlazi u rodno mjesto u Srbiju po dva ili tri mjeseca.

Šest dana nakon što je prijavio nestanak, Žižić je tokom policijskog isptivanja priznao da je ubio svoju suprugu i zakopao je ispred svoje kuće.

Bonus video: