PRODUŽIO UGOVOR

Lorenco ostaje u Jamahi do 2014.

Tokom karijere u Jamahi, Lorenco je pobijedio u 20 trka, a 49 puta je bio na pobjedničkom postolju.
0 komentar(a)
Horhe Lorenco, Foto: Reuters
Horhe Lorenco, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2012. 16:45h

Lider Moto GP šampionata Horhe Lorenco produžio je ugovor sa Jamahom do 2014. godine, čime španski motociklista nastavlja karijeru u timu u kojem je od 2008. godine.

Za Lorenca je bila zainteresovana Honda, ali je danas otklonjena svaka dilemma.

U prvoj sezoni u Jamahi, prije četiri godine, Lorenco je bio četvrti, naredne godine je bio drugi, a onda se 2010. godine domogao titule prvaka svijeta.

Prošle godine je završio na drugom mjestu, a u tekućoj sezoni je prvi sa tri pobjede u prvih pet trka, ii ma 20 bodova prednosti ispred Kejsija Stonera.

“Veoma sam srećan što sam produžio ugovor sa Jamahom na još dvije godine. Jamaha je napravila veliki napor da me zadrži, a prema meni su se ophodili kao prema članu porodice. Zato i volim da radim u Jamahi, koja je uvijek bila moja prva opcija, i zato mi je drago što su se tako važni pregovori okončali na pozitivan način. Sada mogu da se skoncentrišem na šampionat, i jedva čekam da Jamahi uzvratim na ukazanom povjerenju, počev od Silverstouna ovog vikenda”, kazao je Lorenco, i zaključio da mu je želja da karijeru završi u Jamahi.

Tokom karijere u Jamahi, Lorenco je pobijedio u 20 trka, a 49 puta je bio na pobjedničkom postolju.